Vertaal deze pagina naar:

TANJA NIJMEIJER

Een deel van het leven van Tanja Nijmeijer komt met deze blog in beeld.

Met nuance vertelt de film het echte verhaal van Tanja Nijmeijer: een Nederlandse vrouw die voor haar idealen lid werd van de Colombiaanse guerrillagroep FARC en nu gezien wordt als terrorist.

Een goudeerlijk en bewonderenswaardig portret.

Tanja Nijmeijer van guerrilla naar vredesproces

Wanneer je haar boek wilt bestellen kun je gebruik maken van de onderstaande URL.

https://www.bol.com/nl/nl/p/tanja-nijmeijer/9300000053460456/

Op Wikipedia kun je ook het een en ander lezen over haar.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Tanja_Nijmeijer

Tanja – Dagboek van een guerrillera

Portret van de Nederlandse Tanja die lid werd van een Colombiaanse guerrillagroep.

Een jonge Nederlandse vrouw in de Colombiaanse jungle, dat zie je op enkele verdwaalde backpackers na niet zo vaak. Zeker niet als die vrouw wordt omringd door gewapende guerrillastrijders. 

Die vrouw is Tanja Nijmeijer, die tijdens haar stage eind jaren 90 in Colombia geconfronteerd wordt met de politieke onrust in het land. Ze is geschokt door het onrecht dat ze aantreft en sluit zich na haar studie aan bij de FARC, op dat moment het grootste en meest beruchte guerrillaleger ter wereld.

Ze weet zich snel op te werken binnen de organisatie en wordt uiteindelijk ingezet bij de vredesonderhandelingen met onder andere de VS, waar ze een sleutelrol speelt in het bereiken van een vredesakkoord. 

Een hereniging met haar familie wordt Tanja tot op de dag van vandaag nog altijd ontnomen, zelfs nu de rust in Colombia is teruggekeerd, omdat ze nog altijd op de internationale opsporingslijst van Interpol staat. 

Een fascinerend verhaal van een jonge vrouw die voor haar idealen geen gevaar uit de weg ging.

Bron en film: https://picl.nl/films/tanja-dagboek-van-een-guerrillera

Mijn boodschap:

Heb Tanja Nijmeijer in het verleden een langere tijd gevolgd. Moest op 25 oktober 2023 aan haar denken en zocht haar op het world wide web op. Al snel vond ik informatie over haar. 

Haar verhaal en haar ervaringen en die van vele anderen zijn allemaal puzzelstukjes van onze grote levenspuzzel. Steeds meer puzzelstukjes gaan we vinden en passen in onze grote levenspuzzel. 

Dank aan iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd.

Het gaat uiteindelijk goed komen in onze wereld, na de zuivering, maar eerst even afwachten nu hoe het met Israël gaat aflopen... Niets kan stoppen wat er gaat komen en wat er moet gebeuren.


Bye for Now ❤️

Dienie Kars

(Waarheidsvinder en Blogger)