Vertaal deze pagina naar:

Wijsheden en Keuzevrijheid

29-04-2021

Mooie wijsheden - Nog weinig mensen beseffen dit ook...


KEUZEVRIJHEID is mooi maar ook lastig om mee om te gaan.

Dit vraagt ook om een bepaalde vorm van VERTROUWEN en KENNIS om de juiste keuzes te maken op de juiste momenten.


DE DIEPE LESSEN VAN CARLOS CASTANEDA


1. Het heeft geen zin om je leven maar op één pad door te brengen, vooral als dit pad geen hart heeft.

2. Leg niet te veel dingen uit. Elke uitleg heeft een excuus. Als je uitlegt waarom je het één of het ander niet kunt doen, bied je in werkelijkheid je excuses aan voor je tekortkomingen, in de hoop dat degenen die naar je luisteren genadig zullen zijn en je zullen vergeven.

3. Om het meeste uit het leven te halen, moet de mens weten hoe hij zichzelf moet transformeren. Helaas verandert de mens met grote moeite en heel langzaam. Het moeilijkste is om echt te willen veranderen.

4. Ik word nooit boos op iemand. Niemand kan iets doen dat mijn reactie verdient. Je wordt boos op iemand als je voelt dat de daden van anderen ertoe doen. Ik heb hier al een hele tijd niets van gehoord.

5. U moet altijd onthouden dat de weg alleen de weg is. Als u vindt dat u het niet moet volgen, blijf dan in geen geval op dit pad.

6. Om de gebruikelijke realiteit voor een ander te begrijpen, moet je jezelf eerst van je realiteit bevrijden; dit is niet gemakkelijk, er is kracht voor nodig om deze gewoonte te doorbreken.

7. Doe alsof dit een droom is. Handel met moed en zoek geen rechtvaardigingen.

8. Het belangrijkste obstakel voor de meeste mensen is de interne dialoog. Als de mens leert het te stoppen, wordt alles mogelijk. De meest onwaarschijnlijke projecten worden haalbaar.

9. In de regel realiseren mensen zich niet dat ze op enig moment in het leven iets uit het leven kunnen gooien. Meteen. Te allen tijde.

10. De enige wijze raadgever die we hebben is de dood. Als je voelt dat alles fout gaat en je het gevoel hebt dat je voor de afgrond staat, draai dan links en vraag je dood, zo ja. En de dood zal je vertellen dat je het bij het verkeerde eind hebt, en dat er behalve de aanraking niets echt betekenis heeft. Je dood zal je vertellen: "Ik heb je nog niet aangeraakt!"

11. Iedereen volgt zijn eigen pad, maar alle wegen leiden nergens heen. De betekenis zit dus in de weg, in de manier waarop je loopt. Als je met plezier wandelt, is dit jouw manier. Als je je slecht voelt, kun je het op elk moment verlaten, zelfs als je al een lange weg hebt afgelegd. En je zult het goed doen.

12. We hebben al onze tijd en energie nodig om de idiotie die we in ons hebben te overwinnen. Al het andere doet er niet toe...

13. Ieder van ons maakt zichzelf ongelukkig of sterk - alleen. In beide gevallen moeten we evenveel werk verzetten.

14 De kunst van de krijger ligt in de balans tussen de gruwel van het mens zijn en het wonder van het één zijn.

15. Om wijs te worden, moet men een krijger zijn, geen jankend kind. Vechten zonder op te geven, zonder te klagen, zonder achteruit te gaan... En dit alles alleen om te begrijpen dat er niets in de wereld is dat betekenis heeft.


Pas wanneer je inzicht krijgt kun je denken en handelen in goede oplossingen!