Vertaal deze pagina naar:

Sommige mensen schrijven ijzersterke boodschappen!

07-12-2020

Zie het als handreikingen voor jou om verder over na te denken.

Onze horeca, waarom die sluiting?


Deze uitleg omvat twee waarheden. Mijn waarheden. Dus dat hoeven niet jouw waarheden te zijn.


Dronken mensen en kinderen spreken altijd de waarheid. Hun lijntje met de andere dimensies is dun. Dat is het antwoord.


Mijn opa zei altijd ''drink met mate, maar regelmatig''. Hij lacht nu heel hard mee. Oud kastelein. Hij runt nu een herberg samen met mijn oma. Ik kom er nu en dan. Om een ziel op te pikken. De mooiste ziel was die moeder die onwel werd en in haar eigen vijver verdronk. Zwaar pad voor haar nabestaanden. Maar ik mocht haar vinden. In de herberg.


Horeca is de beste leerschool die je je kan wensen. Je leert mensen ''lezen''. Hun wensen. Zo belangrijk. Je leert mededogen. Als kind zat ik aan de keukentafel in die horeca keuken naast Nacco. Nacco was alcoholist. Maar mijn oma vond het belangrijk dat hij ook at. Dus zij gaf hem soep. Gratis. Want zijn weekloon stond al op de lat.


En ik zat naast hem aan die keukentafel. Voordat die lepel soep aan zijn mond was, lag de helft er al naast. Lachen leverde je een draai om je oren op. Slappe lach accepteerde mijn oma al helemaal niet. Dus wij aten onze soep. Samen met Nacco. Mededogen was wat mijn oma mij leerde. Horeca leert je je handen uit de mouwen te steken. Horeca leert je om alles te zien. Ook die mensen die een slag uit de kassa-lade halen. Horeca leert je tempo maken. Horeca leert je hoe het voelt om geen benen meer onder je lijf te voelen. Mijn vader heeft mij ooit 1x in mijn leven de trap naar mijn zolderkamer opgedragen. Ik was ''dood'' na 20 of 24 fusten bier getapt te hebben op een Koninginnedag in Reeuwijk dorp. Een fust staat voor 220 glazen. Ik viel half dood van mijn brommer bij thuiskomst. Ik kon echt niet meer lopen. Ik kon gewoon niet meer die trap op lopen. Zo kapot was ik. Ik ben hem nog dankbaar. Mijn papa. Hij gaf mij de vrijheid om te leren. Hij gaf mij de support als de vader die ik koos als vader.


Horeca leert je hoeveel mooie mensen er zijn. Horeca leert je hoeveel verschillende muzieksmaken er zijn. Horeca leert je luisteren. Want iedereen wil gehoord worden. Horeca verbroedert. Horeca leert jou praten. Met slechts 1 gast voor de bar. Horeca is de beste leerschool die er is. Kijk er zo eens naar.


Iedere ouder wil ik de leerschool horeca aanreiken. Voor hun kinderen. Zet ze aan het werk. In de horeca.
Maar er is een tweede aspect. Dat is Bovis waarde. Levensenergie. Alles wat leeft heeft Bovis waarde. Wat nu gaande is, is dat zij ons alles afnemen wat onze eigen Bovis waarde kan verhogen. Die bomen die wij mogen knuffelen. Die worden omgehakt voor het biomassa monster. Niet te stoppen. Want de subsidie is toegekend. Je kan je vastketenen aan een boom. Maar hun agenda regeert.


Alles komt goed.


Onthoud dat als jij een wereld kan creëren. Een leerschool met zoveel lessen. Dan laat jij als creator deze creatie echt niet ten onder gaan. De lessen zijn hard. Zoals de horeca harde lessen leert. Maar leer die lessen. Ook al kan jij morgen niet meer op je benen staan. Mag iemand jou naar bed dragen. Het geeft helemaal niets.


You did it. You are still here.


Going strong.

Petra Botter schreef dit op 07-12-2020 op de tijdlijn van haar Facebook.

Doornroosje mag echt ontwaken nu.
Doornroosje mag echt ontwaken nu.

JATTEN


Jatten. Ik kan er zo slecht tegen. Vandaag mocht ik werken voor merk X en een presentje meegeven als men het product aankocht. Maar ik draai mij om. Om een collega te helpen. Het was hartstikke druk. Zie ik toch twee jonge moeders met hoofddoek (nationaliteit laat ik in het midden) mijn meubel leegjatten. Dus ik loop naar hen toe en vraag of zij dit terug willen zetten. Ja, ik pakte het gewoon uit hun handen. Want zo ben ik. Natuurlijk weet ik wel dat de rest al onder in die kinderwagen lag. Maar laat maar. Ik ben niet van de plss. "Oh, mogen wij dit niet meenemen dan" was de reactie.Ik kan er echt niet tegen. Vooral niet tegen dit soort reacties. Als je mij gevraagd had of je er een mee mocht nemen, dan had je dat gewoon gekregen van mij. Als het jou gelukkig maakt, dan ben ik ook gelukkig. Het is ook zo niet interessant. Spullen verzamelen. Je mag ont-spullen in deze eindtijd. Laatst een jongeman. Jaar of tien. Zo schattig. Hij trok ineens een heel vies gezicht, dus ik liep naar hem toe en vroeg wat er aan de hand was. Hij had iets meegenomen waar GRATIS bij stond. Hij vond het niet lekker. Dus ik vroeg of ik mocht zien wat hij meegenomen had. Dat was een zakje voeding voor bloemen. Haha. Ik zei ''tuf jij maar even een paar keer op de grond. Thuis veel water drinken''. Haha, les meteen geleerd. Peet en haar goodie bags. Ik heb er zovele gekregen in mijn leven. Of kerstpakketten. Ook zoiets. Ik pak het uit en bedenk meteen wie kan ik hier blij mee maken. Want er is altijd iemand die het beter kan gebruiken dan ik. Mijn kerstpakket wat ik vorig jaar kreeg, ging naar een oudere waar ik toen voor mocht zorgen. Ik vond net een chocoladeletter in mijn brievenbus. Onwijs bedankt zeg ik dan. Letter ligt al op de stapel spullen die weer naar mijn ouders gaan. Nee, ik heb zeker niet alle antwoorden. Maar het is best goed om hier eens over na te denken. Het is bijna nieuwjaar. Nieuwjaar valt dit jaar op 21 december. Waarom maken wij eigenlijk goede voornemens? Is goed genoeg, niet goed genoeg? Is genoeg nooit eens genoeg? Is het niet genoeg nu? Met de plandemie. De mond-slap ellende. De mensen die bijna flauwvallen. De mensen die zowat stikken in dat ding. De mensen die hun dure gehoorapparaat verliezen. De mensen die hun bril thuislaten omdat deze anders beslaat. De mensen die uit het leven stappen. Zoals een jongeman van veertien jaar. De vele zelfmoorden onder politie agenten in Frankrijk. Onder horeca ondernemers in Nederland. Genoeg mag genoeg zijn. Bedenk je eens dat deze twee jonge moeders, voor het oog van hun kinderen, spullen mee jatten. Dat is de wereld waarin wij (nog) leven. Tijd om het anders te gaan doen. Sta op in dit lichaam waarin alles aanwezig is. Sta op en spreek je uit. Want de verandering begint vanuit jezelf. Doornroosje mag echt ontwaken nu.

Petra Botter schreef dit op 03-12-2020 op de tijdlijn van haar Facebook.