Vertaal deze pagina naar:

Heeft U enig idee wat "Preppen" inhoud?

30-11-2020

PREPPEN

Heeft U enig idee wat preppen inhoud? Nee? Volg dan hier de link voor info ► https://preppen.nl/

Na het uitbreken van de financiële crisis hebben we vaak te horen gekregen dat we langs de rand van de afgrond zijn gegaan. Dat de pleuris uitbreekt. Als de Shit Hits The Fan (SHTF). Gerust gesteld dat een ineenstorting van het wereldwijde financiële systeem is voorkomen? Is het er wel beter op geworden? Of is er vooral toneel gespeeld met loze beloftes om het uit te stellen? Ik ben geen doemdenker. Wat ik wel ben is een prepper, een happy prepper. Die zeker niet bang is dat het mogelijk een keertje misgaat.

Video ► https://youtu.be/onMbSLuC7Oc

13 supertips voor de aankomende prepper


1. Water

Water is prio numero uno om te overleven. Daar wil je liever niet langer dan een dag zonder zitten. Koop een aantal pakken Barleduc of Spa Blauw en sla ze op in huis. Daarnaast is een waterfilter een must have, van het type waarmee je uit elke sloot of regenton veilig kan drinken.

2. Eten

Voor calorieën, bouwstenen en versterking van de wilskracht. Suggesties voor een goeie voorraad lang houdbaar voedsel: Rijst, droge pasta, bonen en andere peulvruchten (droog en/of in pot/blik), tomatenpuree in blik, fruit in blik, vlees in blik, vis in blik, dat soort dingen. Iets duurder, maar tevens makkelijker zijn speciale noodrantsoen opties zoals NRG-5 repen, fruitkeks, hartkeks en lang houdbare maaltijden. Bonustip: pakkie kauwgum en reep chocola. Puur is langst houdbaar.

3. Warmte

Vuur! Niet alleen voor een behaaglijke temperatuur, maar ook voor een warme kop thee. De allerallerbeste investering is een houtkachel in je huis. Met de pijp aan de achterkant zodat de bovenkant vrij is om op te koken. Is dat misschien voor nu wat te kostbaar of wil je wat flexibeler zijn en buitenshuis kunnen koken? Check de rocketstoves en kettles. Voor onderweg neem je een nooddeken mee, opgevouwen is het ongeveer even groot als een pakje tissues.

4. Snijden en hakken

Het allerbeste mes? Het mes dat je bij je hebt als het nodig is. Als het maar snijdt, is het belangrijkste. Daarnaast kies je op basis van kwaliteit, duurzaamheid en ga je een zakmes (inklapbaar) of een vaststaand mes. Voor het grotere werk neem je een machete en echt hakken vraagt natuurlijk om een hakbijl. En hoe scherper het mes, hoe veiliger. Dan hoef je namelijk minder kracht te zetten en kan je nauwkeuriger werken. Gaat het toch mis? Dan door naar punt 5.

5. EHBO

Zorgen dat een verwonding zo snel mogelijk kan genezen. Een infectie wil je er echt niet bijhebben. Een goeie EHBO kit helpt daarbij. Kom je op een plaats waar de hygiëne matig of slecht is? Een EHBO pakket met steriele medische hulpmiddelen als een infuusnaald, hechtdraad en naald kan levens redden.

6. Groene vingers

Verbouw je eigen groente. Een moestuin hoeft niet moeilijk te zijn, als je begint met een vierkante meter makkelijke moestuin kan je al zelf je verse vitamines kweken. Een paar zakjes zaad en je kan beginnen.

7. Hygiëne

Gebrek aan hygiëne maakt je eerder vatbaar voor ziekte. En het voorkomen van besmettingen en infecties is beter dan genezen. Een goed stuk zeep doet al wonderen en gebruik waar nodig nitril handschoenen (is beter dan latex). Als het risico op besmetting erg groot is, kan je overstappen op uitgebreidere artikelen voor bacterie/virus preventie: mondkapjes, beschermende overalls, brillen, gelaatmaskers tot aan gasmaskers.

8. Zaklamp

Met licht kan je langer doorwerken. En op plaatsen werken en kijken die anders te donker zijn. De meest populaire zaklampen zijn: op batterijen, oplaadbaar via het stopcontact of met een zonnepaneel. Een goeie kleine zaklamp heeft zelfs maar 1 AAA-batterij nodig.

9. Communicatie

Goeie communicatie kan levens redden. En vooral wanneer de SHTF. Mochten telefoonmasten en -lijnen niet meer werken of overbelast zijn, dan zoek je naar alternatieven. Zoals een portofoon, die behalve van wat batterijen, nergens anders van afhankelijk is; ze werken gewoon! NB: Je hebt wel altijd minimaal 2 nodig, hè ;-)

10. Solar powerrr

Zonne energie is gratis! Maar je moet wel de apparatuur kopen waarmee je deze natuurlijke energiebron kan benutten. Zonnepanelen op het dak van je huis en daarin zelfvoorzienend zijn, is voor velen een droomscenario. Maar ook een klein zonnepaneel met powerpack (AA-batterijen) is al superhandig om een smartphone mee op te laden via de USB. Of voor de batterijen in je zaklamp. Kijk op prepshop.nl/solarpower.

11. Body armor

Bescherming van lijf en ledematen. Maakt je kansen groter wanneer de sociale spanningen te groot worden in een ontwrichte maatschappij. Maar ook wanneer je beroep bepaalde risico's met zich meebrengt, overweeg dan beschermende kleding te gebruiken. Met de bescherming van body armor voel je jezelf extra veilig in gevaarlijke situaties. Of kies steekwerende, snijwerende of zelfs kogelwerende kleding.

12. Geld buiten het systeem

Ook de dollar en euro zullen eens totaal waardeloos worden. "Paper money eventually returns to its intrinsic value - zero," aldus Voltaire 1694-1778). Onze valuta heeft alleen waarde door het vertrouwen dat we erin hebben. Valt dat vertrouwen weg, dan is het niet meer waard dan het papier waarop het gedrukt is. Sinds het uitbreken van de financiële crisis staat dit vertrouwen aardig onder druk. En het lijkt er zeker niet op dat we op een maatschappelijk spoor zitten wat hier op korte termijn verbetering in brengt. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ons financiële systeem door en door rot is. Voor wie daar voor open staat valt er tegenwoordig genoeg over te lezen, in boeken of bijvoorbeeld online op zerohedge.com.

Je kan ook jezelf - of beter gezegd: je vermogen - beschermen door te investeren buiten ons bankensysteem. Denk aan een stuk grond, liefst vruchtbare grond. Waar je kan wonen en een moestuin kan aanleggen. Maar denk ook aan het aanschaffen van zilver en goud, in munten en/of baren. Het liefst een beetje gevarieerd qua formaat, een handjevol munten zijn makkelijker mee te nemen dan grote, zware baren.

13. Kennis

Kennis maakt je vrij, flexibel en nuttig. Leer hoe je kleding kan repareren. Hoe je meubels maakt, hoe je een huis bouwt. Hoe je smaakvol eten maakt zonder een overvolle supermarkt in de buurt. Leer van de natuur, hoe je planten kan gebruiken voor geneeskunde, tegen pijn. Hoe je kleren wast zonder wasmachine. Probeer het eens op een andere manier. Daag jezelf uit op een nieuw vlak. Het loont!

Je hoeft niet direct álles uit je hoofd te leren, je kan ook wat goeie naslagwerken preppen. Zoals boeken over tuinieren en voeding en het SAS Survival Handboek mag uiteraard ook niet in je collectie ontbreken.

Bron: Preppen.nl