Vertaal deze pagina naar:

Operation Mockingbird

13-01-2021

Heeft U daar ooit van gehoord? Nog niet? Lees dan de blog!

Besef dat de media (NOS) in Nederland zelf net zo schuldig is aan het verspreiden van valse informatie.

NOS nieuws = Fake News!

Hoe de CIA het wereldnieuws wist te manipuleren


Het Amerikaanse leger blijkt de sociale media te manipuleren met nepaccounts om discussies te beïnvloeden en pro-Amerikaanse propaganda te verspreiden. Dit gebeurt onder de noemer 'Online Persona Management Services'. Iedere soldaat mag tot 10 nepaccounts aanmaken, die ook wel 'sock puppets' worden genoemd.

Het doel van dit programma is volgens de Britse krant The Guardian het aan banden leggen van vrije meningsuiting. Het project wordt door internetexperts vergeleken met pogingen van China om de vrijheid van meningsuiting op internet te beperken. Volgens critici kunnen op deze manier tegendraadse meningen worden ondergesneeuwd en debatten in de kiem gesmoord.

Volgens projectleider Centcom is het programma bedoeld om tegenwicht te bieden aan extremisten en vijandelijke propaganda buiten de Verenigde Staten. Twee jaar terug werd de verspreiding van misleidende propaganda in de VS gelegaliseerd. Een nieuwe wet stelt de Amerikaanse overheid in staat op een legale manier desinformatie te verspreiden onder burgers.

Daar komt bij dat de CIA de grootste persagentschappen in de jaren vijftig al heeft geïnfiltreerd. In die tijd werd Operation Mockingbird gestart, een geheime campagne waarbij tijdens de Koude Oorlog via de reguliere media desinformatie werd verspreid naar andere landen.

Tijdens congressionele hoorzittingen werd duidelijk dat redacteurs en journalisten van onder meer The New York Times, CBS News, de Washington Post, Newsweek, persbureau AP en Reuters werden omgekocht. Het is niet duidelijk of Operation Mockingbird ooit is beëindigd.

De gerespecteerde Britse onderzoeksjournalist Nick Davies schreef in zijn boek 'Flat Earth News' dat kranten onzin schrijven en nieuwsprogramma's vol leugens zitten. "Sommige collega's haatten me, ze haatten mijn boek, bedreigden me zelfs met fysiek geweld," zei Davies. "Ze konden het niet uitstaan dat ik ons eigen falen openbaar maakte."

"Maar daarna kreeg ik berichten van journalisten uit de hele wereld, die blij waren dat ik het eens heb opgeschreven. Ze herkenden het, want het is overal zo. Journalisten zijn niet meer op zoek naar de waarheid. Ze zitten achter hun bureau, en schrijven berichten over van persbureaus en PR-organisaties. Ze hebben geen tijd om iets uit te zoeken of te controleren en het maakt hun bazen niet uit. Als ze maar kranten verkopen en kijkers en luisteraars trekken."

Aanleiding voor zijn boek was de berichtgeving over de massavernietigingswapens in Irak. Wapens die er achteraf niet bleken te zijn. "Wat me frustreerde, is dat wij de schuld van de valse informatie legden bij regeringen en inlichtingendiensten. Terwijl de media net zo schuldig waren aan het verspreiden van de valse informatie, en dus aan de oorlog in Irak."

De berichtgeving over de Mexicaanse griep is volgens hem een alarmerend voorbeeld van de manipulatie door de PR-industrie.

"De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwde voor een pandemie. Tienduizenden mensen, misschien wel een miljoen, zouden sterven. Dat is niet gebeurd.

Wat blijkt volgens een recent rapport van de Raad van Europa? Farmaceutische bedrijven hebben geïnfiltreerd in de Wereldgezondheidsorganisatie en die overgehaald te waarschuwen voor een pandemie. Met als gevolg dat regeringen in de hele wereld miljoenen van onze dollars, euro's en ponden hebben uitgegeven voor medicijnen die we niet nodig hadden.

Het was één grote oplichting."

Bron ► https://www.ninefornews.nl/operation-mockingbird-hoe-de-cia-het-wereldnieuws-wist-te-manipuleren/


WAT IS ER AAN DE HAND IN DE WERELD?


Een kristalheldere uitleg die veel antwoorden geeft op prangende vragen.

Meer info ► https://www.stopworldcontrol.com

Wilt U reageren op deze blog?


Stuur Uw reactie dan naar info@freedom-for-all.com