Vertaal deze pagina naar:

ONS HAAR HEEFT EEN DOEL!

13-11-2023

Je haar is geen oorzakelijkheid!

Lees dit artikel over ons 'haar 'eens aandachtig...

Ons haar is het fysieke verlengstuk van onze gedachten, het geeft ons richting gedurende ons leven; elk van ons haar vertegenwoordigt onszelf, het zijn sterke verbindingspunten zowel van ons lichaam als van onze geest volgens de inheemse bevolking.

Mannen en vrouwen met wijsheid hebben lang haar; aan de andere kant, op plaatsen waar tirannie in welke vorm dan ook is gepresenteerd, is kort haar verplicht geweest en dit heeft, samen met andere factoren, geleid tot de spirituele en fysieke nederlaag van de volkeren.

Haar heeft een eigen taal en karakter, en de manier waarop het gestyled wordt is ontzettend belangrijk voor wie het draagt:

De lijn in het midden staat voor de uitlijning van de gedachte.

De vlecht, de eenheid van gedachten met het hart.

Los haar betekent veiligheid.

Haar omhoog, veroordeling.


Momenteel kammen mensen hun haar zonder de betekenis van hun acties te weten en de stijl waarin het wordt gebruikt, haar is belangrijk omdat de manier waarop je je haar draagt direct onze stemming beïnvloedt.

In het denken van inheemse volkeren zullen we zien dat het dragen van gekamd haar van het grootste belang was omdat op deze manier hun deelname aan verschillende evenementen werd beschreven en aangekondigd: huwelijk of oorlog, vreugde of rouw. Door zijn haar en hoofdtooien kon je de volwassenheid van mensen kennen, hun status in de maatschappij of de tijden van vrede en oorlog.

Kapsels waren als de seizoenen; ze veranderden tijdens openbare, privé en ceremoniële gelegenheden. Het haar vertegenwoordigde de gedachten en de spirituele staat van het individu; toonde de banden en spirituele eenheid van zijn familie en definieerde de culturele harmonie en spirituele afstemming van zijn gemeenschap.

Het haar vertegenwoordigde de staat van de natuur, stroomde in een rechte lijn als watervallen, of rimpelde als rivierwater. Inheemse kinderen kregen geleerd hun haar te wassen en te spoelen. In de leer van veel inheemse stammen, vormde haarknippen een proces van rouw of nabijheid van de dood. Haar was een mystiek element in allemaal. Ze lieten niemand hun haar aanraken zonder hun toestemming.


Over het belang van lang haar:

Al lange tijd hebben mensen van verschillende culturen hun haar niet geknipt, omdat het een deel is van wie ze zijn. Wanneer het haar zijn maximale lengte mag bereiken, dan worden fosfor, calcium en vitamine D aangemaakt, en komen het lymfevocht en uiteindelijk het hersenvocht binnen via twee kanalen in het bovenste deel van de hersenen. Deze ionische verandering maakt het geheugen efficiënter en leidt tot meer fysieke energie, meer uithoudingsvermogen en stoïcisme.


Haar knippen:

Als je besluit om je haar te knippen, gaat niet alleen deze extra energie en voedingsstoffen verloren, maar zal je lichaam een grote hoeveelheid vitale energie en voedingsstoffen moeten leveren om verloren haar terug te groeien.

Ook zijn de haren de antennes die de energie van de zon of (prana) verzamelen en sturen naar de frontale kwabben, het deel van de hersenen dat gebruikt wordt voor meditatie en visualisatie.

Deze antennes werken als leidingen om een grotere hoeveelheid subtiele energie te verkrijgen, kosmische energie. Het duurt ongeveer drie jaar vanaf de laatste keer dat het haar werd geknipt om nieuwe antennes te vormen op de puntjes van het haar.


Nat haar:

Als je nat haar opraapt, zal het krimpen en een beetje knijpen, en zelfs breken als het droogt.

Een beter idee is om af en toe de tijd te nemen om in de zon te zitten en je schone, vochtige haar op natuurlijke wijze te laten drogen en extra vitamine D op te nemen.

Yogis raden aan om je haar elke 72 uur te wassen (of vaker als je hoofdhuid veel zweet). Het kan ook nuttig zijn om je haar te wassen nadat je boos bent of boos bent, om emoties te helpen verwerken.


Verplicht geknipt:

Vaak als mensen veroverd of tot slaaf werden gemaakt, werd hun haar geknipt als teken van slavernij, hulpeloosheid en vernedering.

De botten van het voorhoofd zijn poreus en hun functie is om licht over te brengen naar de pijnappelklier, wat de hersenactiviteit beïnvloedt, evenals de schildklier en geslachtshormonen.

Net toen stammen en hele samenlevingen werden veroverd, werd het kapsel zo veranderd dat het belang van haar na een paar generaties verloren ging en kapsels en mode centraal stonden.


Sluitcycli:

Ons haar heeft, zoals elke cel in ons lichaam, een herinnering, daarom is het gebruikelijk dat wanneer we een hoofdstuk van ons leven afsluiten, ons wezen ons vraagt om een kapsel, onbewust vanwege de behoefte aan vernieuwing, zoals wanneer bomen hun schors losmaken, totdat ze zijn vitaliteit.


Houten kam

Yogis raden ook aan om een houten kam of borstel te gebruiken om je haar te kammen, omdat het veel circulatie en stimulatie biedt voor de hoofdhuid en het hout geen statische elektriciteit opwekt, waardoor energieverlies veroorzaakt. Van het haar naar het brein.

Je zult merken dat als je van voor naar achter kamt, van achter naar voor en dan meerdere keren naar rechts en links, het je zal verfrissen, ongeacht hoe lang je haar is.

Alle vermoeidheid van de dag zal weg zijn.

Voor vrouwen wordt gezegd dat het gebruik van deze techniek om haar tweemaal daags te kammen helpt om de jeugd, een gezonde menstruatiecyclus en een goed gezichtsvermogen te behouden. Als je kalende problemen hebt, kan het gebrek aan energie in je haar met meer meditatie tegengaan.

Als je wat zilveren strengen (grijs haar) in je haar vindt, wees je ervan bewust dat zilver of witte kleur de stroom van energie en vitaminen verhoogt om veroudering te compenseren. Voor de gezondheid van je hersenen, probeer je haar zo gezond en natuurlijk mogelijk te houden.

Er wordt gezegd dat wanneer je het haar tot zijn volledige lengte laat groeien en het rond de kroon van het hoofd waait, de energie van de zon, de prana, de vitale energie, langs de rug gaat.

Om die neerwaartse trend tegen te gaan stijgt de Kundalini levensenergie om balans te creëren.


Je haar zit er niet per ongeluk. 

Het heeft een doel. 

"Auteur onbekend"

Bron: https://www.facebook.com/leah.rileydalhamer

Mijn boodschap:

Vanavond kwam ik de informatie over ons 'haar' tegen. Natuurlijk dacht ik er niet lang over na om hier een blog van te maken. Immers staat hier erg nuttige informatie in, wanneer ik voor mijzelf spreek. Dat is ook een van de redenen geweest om mijn haar langer te laten groeien.

Mijn haar en mijn uiterlijk verdient geen schoonheidsprijs momenteel, ik geef alles wat ik heb aan mijn Missie.

Tip: Doe iets goeds met de informatie voor jezelf en/of deel deze blog, dank je wel.


Bye for Now ❤️

Dienie Kars

(Waarheidsvinder en Blogger)

De geschiedenis van de Himba's is doordrenkt van eeuwenoude tradities die teruggaan tot ver voor de koloniale periode.

Bewust zijn is bewustzijn, Mirei haar missie is om mensen te begeleiden op het spirituele pad en nog veel meer dan dat...