Vertaal deze pagina naar:

Mondkapjesplicht voor de volgzame burgers

03-12-2020
Yvette Rooding schreef op 18 november 2020 het volgende, (wat ondertussen reeds meer dan 5.500x is gedeeld op Facebook):


Als (oud) verpleegkundige heb ik altijd geleerd dat een mondkapje niet helpt tegen virussen. Als we met kwetsbare patiënten werkten moesten we daar rekening mee houden. We bleven thuis als we een virus onder de leden hadden. Logisch, je denkt toch gewoon aan je medemens.

Dus was ik écht van de leg bij al het nieuws over de mondkapjes. Hoe kon het nou toch dat er in allerlei landen zo'n stom kapje werd verplicht terwijl ik dit geleerd had? Was er nieuwe informatie die ik nog niet wist? Had ik niet goed geluisterd op de HBOV?

Toevallig moest ik de afgelopen weken voor verschillende kleine zaken naar het ziekenhuis dus heb ik het overal gevraagd. Aan artsen, verpleegkundigen, laboranten enz "heb ik iets gemist? Is er nieuwe informatie?"

En allemaal zeiden ze (zonder uitzondering!!!) : "nee natuurlijk helpt het nog steeds niet maar we zijn opgehouden met vechten tegen het beleid"... Jullie hadden de frustratie in de ogen moeten zien en in de woorden moeten horen. Ik schoot er bijna van vol.

Als je opgeleid bent in de zorg wéét je dat deze kapjes geen biet uithalen en toch moet je het doen, vreselijk, want wij leerden ook dat je het niet te lang op moest houden omdat je je eigen bacteriën en afvalstoffen weer inademt. Wij leerden overigens ook dat we het maar 1x gebruikten en dat we het steriel op en af zetten.

Een verpleegkundige die mij wat langer moest helpen vertelde fluisterend dat veel collega's maar mee deden om geen gezeur te krijgen, want er waren al waarschuwingen uitgedeeld over hun baan!

Dit is hoe het dus gaat...😭 waar zijn we in beland jongens? Doordat meneertje Hugo met z'n Pabo opleiding(!) dit soort besluiten maakt. Mensen die geen enkel verstand van gezondheidszorg hebben en die wel dit beleid maken.

Ik heb dat altijd debiel gevonden dat er mensen op posten zitten als minister waar zij niets maar dan ook niets van weten. En juist nu is het wat mij betreft zelfs gevaarlijk.

Hugo moet immers alles van andere mensen aannemen omdat hij zelf niks weet. En naar wie luistert hij dan? Naar de Abjes in ons land die graag geld bij verdienen? Naar zijn broer die belangen in de farmaceutische industrie heeft? Of misschien luister hij wel naar zijn schoenverkoper die heel bang is dat er iemand op zijn mooie schoentjes spuugt...

Waarom zou ik überhaupt luisteren naar iemand die nergens verstand van heeft? Naar mensen die eerst 7 maanden lang vertellen dat het niet werkt, dat het geen zin heeft en dat het zelfs schijnveilig is en die nu als een blad aan de boom omkeren zonder énige onderbouwing en informatie.

Persoonlijk heb ik ook nog eens beschadigde longen door jarenlange astma en bronchitis. Dus voor mij is het sowieso echt slecht. Dit is dan ook de enige keer dat ik blij ben met deze achtergrond want het geeft mij het recht om géén kapje op te hoeven maar ik moet wel vanaf 1 december mijzelf dan overal verantwoorden en daar ben ik nu al moe van...

Dus ga ik vanaf nu al mijn spullen en boodschappen online aanschaffen, want ik weiger om mee te doen aan onzin. Ik ben niet tegen regels maar alleen als ze logisch zijn. Ik spring echt niet van de brug, zelfs niet als iedereen in Europa dat doet.
Ik denk voor mijzelf...

Ik blijf weigeren om een kapje te dragen. Waar het kan loop overal naar binnen zonder kapje met mijn verklaring dat ik het niet mag vanwege mijn astma.

Maar als ik dan ergens heen moet waar ik verplicht wordt om iets te dragen (zoals het ziekenhuis off all places 🙈) dan ga ik een monddoek opdoen. Zodat het in ieder geval heel helder blijft waar ik voor sta!

Liefs ❤️ (maar met de stoom uit mijn oren)

Yvette

Mondkapjesplicht


Vandaag is het donderdag 3 december 2020. Zonder mondkapje stap ik de Aldi binnen en heb een geplasticifeerd kaartje bij me dat ik ben vrijgesteld ben voor de mondkapjesplicht. Niemand in de winkel spreekt mij er over aan dat ik een mondkapje zou moeten dragen. Het personeel en de klanten dragen allen braaf een mondkapje, met uitzondering van een  een oudere man die het mondkapje onder zijn neus draagt en een jong stel dat wel een mondkapje draagt, maar deze tot de kin heeft laten zakken. De overige mensen die ik zie hebben al-le-maal een mondkapje op. Rare wereld...


Dit schreef ik op 19 november 2020:

Zojuist lees ik in een aan mij toegezonden e-mail bericht door het volgende:

BEREID JEZELF VOOR OP DE MONDKAPJESPLICHT

Gezichtsmaskers. Nog twee weken voor de mondkapjesplicht landelijk geldt. Wees voorbereid en zorg dat je aan de maatregel voldoet met onze mondkapjes!

Ik denk nu 'What the Fuck'...

Het bericht links kreeg ik vandaag ook binnen.

Dus wat is er nu gaande?

Wel of geen mondkapjesverplichting?

De verwarring wordt steeds groter.

Het zou druk zijn naar Guantanamo Bay. De vluchten kun je bekijken met bijgaande link ► https://www.flightradar24.com/60,15/6

Goede berichten lees ik.

Is onze bevrijding in zicht?

We zullen het gaan zien en beleven.