Vertaal deze pagina naar:

Love, Joy, Thankfulness, Friendship, Happiness, Peace & Freedom ❤️

01-12-2020

Ben jij reeds bekend met de betekenis van de Levensbloem? Nee? Lees dan deze blog.

Levensbloem


De levensbloem (flower of life) brengt harmonie en bescherming. De bloem des levens... Waarom heeft de levensbloem zoveel betekenis voor zoveel mensen?


De levensbloem is een oeroude metafoor voor de verbondenheid van alle leven in het universum.

De Levensbloem wordt overal ter wereld in verschillende culturen gevonden.

De levensbloem (in het Engels: Flower of life) ontstaat vanuit een cirkel, die zich in tweeën opdeelt. De tweede cirkel, met het middelpunt op de omtrek van de eerste cirkel, geeft een overlappend gebied, dat de vesica piscis wordt genoemd. Door de cirkels rondom verder te plaatsen, ontstaat met de zeven cirkels een patroon met een bloem in het midden. Wanneer het aantal cirkels nog verder naar buiten toe wordt uitgebreid, ontstaat uiteindelijk een figuur dat de levensbloem wordt genoemd.

In de schetsen, die Leonardo da Vinci van de levensbloem maakte, zijn zeven hoofdcirkels te onderscheiden. Als de snij- en middelpunten van deze zeven hoofdcirkels worden verbonden met lijnen, ontstaat een driehoek rasterpatroon, dat heel handig is om de heilige geometrie inzichtelijk te maken.

Vanuit het driehoek rasterpatroon zijn onder andere de vijf platonische lichamen te tekenen. Deze vijf regelmatige veelvlakken, die naar Plato zijn vermoemd, hebben gelijke zijden en raken op alle punten een omliggende bol. Het zijn de enige vormen die deze specifieke eigenschappen hebben.

Meer info over de Levensbloem vind je hier.