Vertaal deze pagina naar:

JIJ MAG JOUW WAARHEID UITSPREKEN

27-03-2024
Je mag jouw waarheid uitspreken, naar jezelf, naar je kinderen, naar je familie, naar iedereen om je heen.

Jouw woorden mogen gesproken worden. Jouw waarheid mag gesproken worden.

Jij hebt van de levenslessen op jouw pad zoveel geleerd. 

Dit heeft je wijzer gemaakt.

Je hoeft je woorden niet meer in te slikken.

Je moet ze uitspreken. 

Wanneer je dat niet doet, dan verloochen je jezelf.

Wanneer anderen onrespectvol zijn richting jou, dan is het nodig dat jij jouw kracht en jouw woorden laat horen en voelen. Je hebt je in het verleden misschien kleiner gemaakt dan nodig. Maar die tijd is voorbij. Je kracht is immens gegroeid en er is geen mens die nog over jouw grenzen stapt. Je voelt intuïtief heel goed aan wanneer iemand dat doet. En wanneer dat gebeurd, dan mag jij daar woorden aan geven. Dan mag je duidelijk aangeven waarom je het daar niet mee eens bent. En dan ligt de bal bij de ander. Wanneer deze persoon in je leven wil blijven, dan mag deze serieus naar jouw woorden luisteren. Denkt deze persoon dat je gek bent en hem of haar blijft pleasen, dan komt deze persoon van een koude kermis thuis. 

Een relatie blijft bestaan wanneer mensen respectvol met elkaar omgaan. 

Wanneer mensen respectvol naar elkaars mening luisteren. Wanneer dit niet zo is, dan is een relatie niet gelijkwaardig. Je kunt proberen of de gelijkwaardigheid te creëren is. Wordt jouw mening niet serieus genomen, dan kun je beter afstand nemen. Uit zelfliefde en om jezelf niet te verloochenen. Een relatie kan alleen dan bestaan wanneer beide partijen er evenveel liefde in willen stoppen. Anders dooft het vuurtje. Ben liefdevol naar jezelf en de ander door woorden te geven aan je gevoel. Alleen dan kun je een ander duidelijk maken wat er in je leeft. Iemand die echt van je houdt, luistert naar je woorden.  Iemand die alleen wil nemen, die valt weg. 

Mensen die alleen nemen, mag je uit liefde voor jezelf loslaten. Met de mensen die overblijven kun je door eerlijk te blijven communiceren een hechtere band opbouwen.

Tekst: Trea Pluijms

Mijn boodschap:

Deze tekst resoneert enorm met mijzelf en het pad wat ik heb doorlopen.

Daarom heb ik deze tekst als blog gepubliceerd.

Is deze tekst voor jou ook herkenbaar?

Deel dan deze blog en boodschap aub met anderen.

Dank je wel.


Bye for Now ❤️

Dienie Kars

(Waarheidsvinder en Blogger)

MIJN EERDERE BLOGS

De geschiedenis van de Himba's is doordrenkt van eeuwenoude tradities die teruggaan tot ver voor de koloniale periode.

Bewust zijn is bewustzijn, Mirei haar missie is om mensen te begeleiden op het spirituele pad en nog veel meer dan dat...