Vertaal deze pagina naar:

JERUSALEMA

22-01-2023

God weet alleen dat dit nummer op het juiste moment in ons leven kwam 🙏

Deze blog is geschreven door Dienie Kars.

Ik noem mijzelf een Waarheidsvinder en Blogger en schrijf over datgene waarmee wij ons leven kunnen verrijken. De tekst onder de video te lezen werd gepost als reacties onder de video in het youtube kanaal, zo mooi.

Zo is het helemaal, zo ervaar en voel ik dat ook...

Zo komt dat ook helemaal bij mij binnen...

Ik kan dit lied wel grijs draaien...

Je kunt inderdaad lachen en huilen tegelijk...

Het triggert het binnenste van je Ziel...

Je wil meezingen en meedansen en vooral heel blij zijn...

Het groepsgevoel geeft je veel kracht, allemaal dezelfde danspasjes ingestudeerd, meisjes en jongens, mannen en vrouwen met verschillende huidskleuren en afkomst.

Ik ga zelf kijken of ik een groep kan vormen om mee te kunnen dansen op dit nummer.

Omdat dit mijn Ziel en dat van vele anderen verder zal gaan helen.

One Love ❤️Dit is het mooiste lied ❤️


De Ziel zingt.

Ik wil lachen en huilen, het is onmogelijk om er niet op te dansen!

Een lied van vrede!

Mensen, iedereen is warm en comfortabel!

Breng licht in je hart!

Wees blij en aardig voor een vriend!

❤️ ❤️ ❤️

Ik hou van iedereen en knuffel iedereen!

Geef mensen vreugde!


God weet alleen dat dit nummer op het juiste moment in ons leven kwam 🙏


Het is nu tijdloos, rasloos, kleurloos, geslachtsloos, het hoort erbij en wordt door ALLE naties over de hele wereld aangenaam ontvangen. Mijn hart is erg blij om te zien dat we van elkaar genieten.

Eén liefde 🥰

Jerusalema is een nummer van de Zuid-Afrikaanse dj en producer Master KG met de Zuid-Afrikaanse zangeres Nomcebo Zikode


Het met gospel beïnvloede housenummer werd aanvankelijk uitgebracht op 29 november 2019 nadat het online positieve reacties kreeg, met een videoclip die volgde op 21 december 2019. Het werd later opgenomen op het tweede album van Master KG met dezelfde titel, uitgebracht in januari 2020. Het werd door streamingdiensten uitgebracht op 10 juli 2020, nadat het midden 2020 viraal ging en internationale reacties kreeg vanwege de #JerusalemaChallenge. Op 19 juni 2020 werd een remix met de Nigeriaanse zanger Burna Boy uitgebracht, waarmee het nummer in de Amerikaanse Billboard-hitlijsten terechtkwam. Het nummer stond bovenaan de hitlijsten van de Ultratop 50, in zowel Vlaanderen als Wallonië.

De Spotify-volgers van Master KG namen tot meer dan 1,2 miljoen toe als gevolg van de populariteit van het nummer Jerusalema. Verschillende covers die over de hele wereld met verschillende instrumenten zijn opgevoerd en in verschillende talen zijn gezongen, zijn ook naar YouTube geüpload en hebben hun eigen populariteit gewonnen.

Een dans-challenge uitgevoerd door een groep Angolese vrienden de choreografie uitvoerden in een spontane video hielp het lied online viraal te gaan. De #JerusalemaChallenge kan vergeleken worden met de Macarena, omdat het wereldwijd gepost wordt op TikTok en andere kanalen.

In het najaar van 2020, tijdens de coronapandemie, deden veel Nederlandse zorginstellingen en ziekenhuizen mee aan de #JerusalemaChallenge. Dit vond zijn oorsprong in Zuid-Afrika waar zorgpersoneel ontspanning zocht en filmpjes van het dansje deelden. De zorginstellingen wilden daarmee het groepsgevoel laten zien en tegelijkertijd een boost geven.

De officiële muziekvideo van het lied werd op 21 december 2019 op YouTube uitgebracht. Op 27 augustus 2020 was de video meer dan 100 miljoen keer bekeken, een zeldzame prestatie voor Zuid-Afrikaanse artiesten.

Bron ► https://nl.wikipedia.org/wiki/Jerusalema

Mijn boodschap:


Ga je ook eens verdiepen in andere culturen en mensen!

Ga in gesprek met mensen die een andere kleur of taal hebben als jij. Zodat we meer inzicht krijgen in de verschillende bevolkingsgroepen en hoe de mensheid is ontstaan. Want daar liggen ook onze antwoorden, waarom de wereld is zoals die nu is.

Ga dansen en lachen met elkaar!

Het gaat goed komen...


Heal the World, we are One Love ❤️


Bye for Now ❤️

Dienie Kars

(Waarheidsvinder en Blogger)