Vertaal deze pagina naar:

IS DEZE BLOG HERKENBAAR VOOR JOU?

18-12-2022

Een hele mooie tekst van deze wijze vrouw in het rood, mijn complimenten voor jou!

Waar veel mensen niets van zullen begrijpen en waar andere mensen veel herkenning in zullen vinden.

Tip: Lees de blog en ga eens nadenken of je er herkenning in hebt.

Een FB vriendin van mij schreef gisternacht het volgende:


"Ik zit na te denken over een gesprek dat ik had met mijn puppedup gisteren...Over hoe wijs en volwassen en groot en wiemaaktmijnogwat je was rond je 13de...

En als je 10 jaar ouder bent en een 13-jarige tegenkomt dat je echt, echt, echt een kind ziet staan.

En dan met een schok terugdenkt aan alle avonturen, God wat was je kwetsbaar... eigenlijk...

En dat dit een leven lang zo doorgaat, ik bedoel... Natuurlijk snapt de gemiddelde dertiger geen reet van wat ik schrijf. Er moet eerst ervaren worden. Mijn kind is altijd al wijs geweest, vanaf haar geboorte... Kon als baby al heel serieus "nadenken" zeg maar. Van mijn vader begreep ik dat hij en ik dat ook hadden, en blijkbaar zijn moeder ook.

En zo heb ik wel heel veel meer mensen om mij heen die zich herkennen in het er net niet bij horen omdat je gewoon wat meer bagage hebt dan de gemiddelde...

Observeer maar eens een gemiddelde groep 12/15 jarige een tijdje...

Je zal zien dat er eentje is die er net niet bij hoort, een soort van getolereerd wordt...

Dat er een paar zijn die echt angst voor diegene hebben, dat er een paar zijn die diegene adoreren... En een middenmoot die met de wind meewaait omdat dat nou eenmaal het veiligste is. Maar ook dat jij een niet uit te leggen angst of adoratie of don't give a shit hebt, met of zonder respect voor mensen.

We zijn net chimpansees wat dat betreft en het proces begint zodra je socialiseren begint... En eindigt pas als je dood gaat. En je wordt steeds slimmer in het uitvogelen wie de messen hebben, en je weet steeds sneller je rug te wapenen als ze van achteren aansluipen. Ga maar eens kijken bij een willekeurig groepje jonge tiener, of bejaarden, en alles wat ertussen in zit, die langere tijd gedwongen of vrijwillig met elkaar omgaan..

Op werk, op school, op de tennisbaan, whatever... Kijk jij maar of jij de oudste ziel uit het groepje kan vinden. Hoeft niet de hoogste in rang te zijn, verklap ik je alvast. Gaaf he dat buitenbeentje zijn dat er net niet bij horen... Dat anders zijn.

Koester het maar, hoe pijnlijk het ooit ook was, hoezeer het jouw leven ook beïnvloed heeft...

Want je hebt ervan geleerd Lufjoeall" 😘


#ptss #cptss


Mijn boodschap voor jou:


Doe datgene nu (vandaag) wat je uit wilt stellen tot morgen of volgende week!


Bye for Now ❤️

Dienie Kars

(Waarheidsvinder en Blogger)