Vertaal deze pagina naar:

NARCISME EN JE EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID

28-05-2023

In hoeverre ben je mede verantwoordelijk voor de handelingen die je doet of deed in een relatie, waarin de ene een narcist is/was en de andere de codependent?

Hier wil ik graag aandacht aan schenken!

Het wordt namelijk de hoogste tijd dat we hier eens met z'n allen goed over gaan nadenken welke gevolgen jouw gedrag had of kan hebben voor de mensen die jij in jouw wereld betrok waar jij (tijdelijk of langere tijd) in vertoefde. Er mag hier een stukje bewustzijn in komen.

Want in hoeverre zijn medewerkers van de Staat der Nederlanden nu persoonlijk aansprakelijk en verantwoordelijk voor de handelingen die zij deden of nog steeds doen?

Besef dat jij hierin zelf de orderopvolger was. Maar stond jij zelf ook achter deze keuze? Of was jouw eigen keuzemogelijkheid uitgeschakeld doordat je allerlei excuses had om de orders toch uit te moeten voeren? Weet je ook waarom je dacht geen keuze te hebben? Uiteindelijk hebben we gezamenlijk de wereld gecreëerd zoals die nu is en kunnen we nu onze wonden gaan likken.


Of gaan we ons massaal weer achter de stelling verschuilen:

"Ich habe es nicht gewusst?"


En gaan we gewoon weer verder waar we waren gebleven of komt er nu een echte koersverandering wanneer je dit stuk gaat beseffen waaraan jij zelf een bijdrage aan hebt geleverd?

Heb zelf in een narcistische relatie gezeten, waarin ik zelf de codependent was. Na mijn ontdekkingsreis ben ik ook mijn eigen gedag gaan bestuderen. En heb mij reeds vaker de vraag gesteld:

"Wat was mijn eigen aandeel in deze relatie?"


Toen ik in een narcistische relatie zat heb ik mij vaker afgevraagd of ik mee wilde gaan in het gedrag wat op dat moment van mij werd verwacht. En ja, ik laat soms ook weleens bij mijzelf de gebeurtenissen in mijn hoofd nog en keer afspelen wie er door mijn gedrag de dupe zijn geworden van mijn slaafse gedrag, om iemand positief te stemmen, zodat ik weer complimentjes kon krijgen. Daardoor heb ik nu moeite gekregen om complimentjes aan te nemen. Dus daar mag ik ook nog mee aan het werk, om dit in balans te gaan brengen.

En ja, ik trigger nu soms bewust mensen, zodat ze na gaan denken over hun eigen gedrag, wat ze hebben veroorzaakt of waar ze indirect aan hebben meegewerkt, zonder hier bewust van te zijn. Daarbij word ik soms ook op mijn vingers getikt. Ik krijg regelmatig berichten door middels mijn Hogere Zelf om bepaalde geluiden of informatie te delen met de bevolking en dat doe ik dan ook. En ja, ik ervaar hierbij soms ook kritiek en of ik bepaalde informatie wil weghalen. Dit zijn echter allemaal leerprocessen waar we onszelf doorheen dienen te worstelen.


Onze aardse les

We mogen vanaf nu gaan nadenken over al onze eigen handelingen die we dagelijks doen.

Stel je daarbij de vraag of dit negatief of positief is voor het aardse leven.

Dan gaat het vanzelf goed komen hier op aarde.

Daar ben ik 100% van overtuigd!

Succes Brothers & Sisters!

🙏 ❤️ 😘

Reacties op deze blog:


"Je komt er wel, Dienie. 💞.

Op een bepaald moment in mijn leven was ik een tijdje in Zuid-Afrika. Er zijn daar veel klinieken voor verslaafden. Ik heb een aantal vergaderingen bijgewoond en tot mijn verbazing wordt codependentie gezien als een verslaving. Dat verbaasde me! Maar nu is het allemaal logisch. Ik was nooit codependent, maar dat betekent niet dat mijn leven gemakkelijker was, levend tussen mensen die - tot op de dag van vandaag - denken dat de overheid goed voor ze zorgt. Voor mij is dat de hoogste vorm van codependency!

Dus ... zoals ik al zei ... je bent in orde en altijd geweest, vanuit mijn oogpunt.

Ik stuur je dankbaarheid en liefde, Dienie! 💞"


"Weet dat alles in het leven niet voor niets is! Ieder mens leert van negatieve ervaring (als je de positieve kant daarvan ziet) zo leren we allen uit onze ervaringen om ons bewustzijn te verhogen!

Niet blijven hangen in de slachtofferrol maar gaat zien wat we uit het negatieve iets positiefs gehaald hebben 🤗 en telkens een stapje hoger in bewustzijn!

🤗 trots op mensen die dat zien 🥰"

Mijn boodschap:


Deze zal ik later op de dag hier neer gaan zetten.

Maar wellicht heb ik deze al geschreven in het stukje hierboven.

Misschien blijft het daarbij, ik ga het zelf nog even extra doorvoelen.


Bye for Now ❤️

Dienie Kars

(Waarheidsvinder en Blogger)