Vertaal deze pagina naar:

HOE GA JE OM MET JE HOND DIE JE LAAT INSLAPEN OF GAAT STERVEN . . . 

29-11-2023
"Het blijkt dat huisdieren ook een laatste wens hebben voordat ze overlijden, maar alleen bekend bij dierenartsen die oude en zieke dieren laten inslapen."

Twitter-gebruiker Jesse Dietrich vroeg een dierenarts wat het moeilijkste deel van zijn werk was.
De specialist antwoordde zonder aarzeling dat het moeilijkste voor hem was om te zien hoe oude of zieke dieren hun baasjes zoeken voordat ze in slaap vallen.

Feit is dat 90% van de eigenaren niet in een kamer wil zijn met een stervend dier. Mensen gaan weg zodat ze hun dieren niet zien vertrekken. Maar ze realiseren zich niet dat hun dier hen op deze laatste momenten van hun leven het meest nodig heeft.

Dierenartsen vragen eigenaren om tot het einde toe dicht bij de dieren te blijven. "Het is onvermijdelijk dat zij eerder sterven dan jij. Bedenk dat jij het middelpunt van hun leven was. Misschien waren ze slechts een deel van jou. Maar ze zijn ook jouw familie. Zelfs als het moeilijk is, geef ze niet op.

Laat ze niet sterven in een kamer met een vreemde op een plek die ze niet leuk vinden. Het is voor dierenartsen heel pijnlijk om te zien hoe huisdieren in de laatste minuten van hun leven hun baasje niet kunnen vinden. Ze begrijpen niet waarom hun meester hen heeft verlaten. Ze hadden tenslotte de troost van hun meester nodig. Dierenartsen doen hun best om dieren gerust te stellen maar ze zijn totaal vreemden voor hen. Wees geen lafaard, ook al is het te pijnlijk voor je.

Denk aan het dier. Verdraag die pijn voor hen. 

Wees bij hen tot het einde.

Tekst: Petra Antoinette

NIEUWSTE BLOGS

De geschiedenis van de Himba's is doordrenkt van eeuwenoude tradities die teruggaan tot ver voor de koloniale periode.

Bewust zijn is bewustzijn, Mirei haar missie is om mensen te begeleiden op het spirituele pad en nog veel meer dan dat...