Vertaal deze pagina naar:

"HET HIMBA-BABYLIED"

03-06-2024

De geschiedenis van de Himba's is doordrenkt van eeuwenoude tradities die teruggaan tot ver voor de koloniale periode.

The Child Song

Van alle Afrikaanse stammen die vandaag de dag nog in leven zijn, is de Himba-stam een ​​van de weinige die de geboortedatum van de kinderen niet telt vanaf de dag waarop ze geboren of verwekt zijn, maar vanaf de dag waarop de moeder besluit het kind te krijgen.

Wanneer een Himba-vrouw besluit een kind te krijgen, gaat ze alleen onder een boom zitten en luistert totdat ze het lied kan horen van het kind dat wil komen. En nadat ze het lied van dit kind heeft gehoord, komt ze terug bij de man die de vader van het kind zal zijn, en leert hem het lied. Wanneer ze de liefde bedrijven om het kind fysiek te verwekken, zingen ze het lied van het kind als een manier om het kind uit te nodigen.

Wanneer ze zwanger wordt, leert de moeder het lied van dat kind aan de vroedvrouwen en de oude vrouwen van het dorp, zodat wanneer het kind geboren wordt, de oude vrouwen en de mensen zich om hem/haar heen verzamelen en het lied van het kind zingen om hem/haar te verwelkomen. haar. Naarmate het kind groter wordt, leren de andere dorpelingen het liedje van het kind. Als het kind valt of gewond raakt, pakt iemand hem/haar op en zingt zijn/haar liedje voor hem/haar. Of misschien als het kind iets geweldigs doet, of de rituelen van de puberteit doormaakt, zingen de mensen van het dorp, als een manier om deze persoon te eren, zijn of haar lied.

Bij de Himba-stam is er nog een andere gelegenheid waarbij het 'kinderslied' wordt gezongen voor het lid van de Himba-stam. Als een Himba-stamlid of -vrouw een misdaad begaat of iets dat in strijd is met de sociale normen van de Himba, roepen de dorpelingen hem of haar naar het centrum van het dorp en vormt de gemeenschap een cirkel om hem/haar heen. Vervolgens zingen ze zijn/haar geboortelied voor hem/haar.

De Himba beschouwt correctie niet als een straf, maar als liefde en herinnering aan identiteit. Want als je je eigen lied herkent, heb je geen verlangen of behoefte om iets te doen dat een ander pijn zou doen.

Tijdens het huwelijk worden de liederen samen gezongen. En ten slotte, wanneer het Himba-stamlid/stamvrouw in zijn/haar bed ligt, klaar om te sterven, komen alle dorpelingen die zijn of haar lied kennen, zingen – voor de laatste keer het lied van die persoon.

Bron foto: https://stephenliddell.co.uk/2019/05/20/the-himba-baby-song/

Een jongedame uit de Himba-stam.
Een jongedame uit de Himba-stam.
De Himba-stam is een bevolkingsgroep in Noord-Namibië.

De geschiedenis van de Himba's is doordrenkt van eeuwenoude tradities die teruggaan tot ver voor de koloniale periode. Hun traditionele levenswijze heeft eeuwenlang standgehouden, ondanks de invloed van kolonisatie en modernisatie in de regio. Traditioneel zijn de Himba's nomadische veefokkers, die hun kuddes van vee, zoals geiten en runderen, door de uitgestrekte landschappen van de regio leiden.

De Himba's hebben een diepe spirituele band met de natuur en geloven in de kracht van voorouderverering en traditionele geneeskunde. Ze eren en raadplegen regelmatig de geesten van hun voorouders, die ze beschouwen als wijze en beschermende krachten die hun gemeenschap begeleiden en ondersteunen.

Bron: https://www.undiscovered.nl/namibie/ontdek-de-levenslessen-van-de-himba-stam

Tip: Ben je benieuwd geworden en overweeg je een ontmoeting met de Himba's tijdens je reis door Namibië? Neem dan contact op met een van de reisspecialisten voor meer informatie.

Ontdek de fascinerende wereld van de Himba's, een inheemse stam die leeft in Damaraland. Een bezoek aan de Himba stam is een indrukwekkende en leerzame ervaring die je zeker niet mag missen tijdens je rondreis door Namibië.

Meer info: https://www.undiscovered.nl/namibie/damaraland

Mijn boodschap voor jou:

Onderzoek zelf ook en ga jezelf helen en transformeren naar diegene die je reeds bent, alleen vergeten was door het aardse leven wat je hebt geleefd.

De Tijd is Nu om te Transformeren!

Bye for Now ❤️

Dienie Kars

(Waarheidsvinder en Blogger)

MIJN NIEUWSTE BLOGS

De geschiedenis van de Himba's is doordrenkt van eeuwenoude tradities die teruggaan tot ver voor de koloniale periode.

Bewust zijn is bewustzijn, Mirei haar missie is om mensen te begeleiden op het spirituele pad en nog veel meer dan dat...