Vertaal deze pagina naar:

Helende frequentie 432 Hertz

04-02-2021

Waarom de stemtoon 432Hz een goed idee is?


(Door Roger Spees, 12-02-2013 - Update: 18-06-2017)

Er is tegenwoordig heel wat te doen rondom de frequentie 432hz, Steeds meer mensen en vooral muzikanten stemmen hun muziekinstrumenten op A=432hz in plaats van de iets hogere standaard frequentie A=440hz.

Maar wat is nou de reden dat er gezegd wordt dat 432hz "de klank van het Universum" is of de Ohm frequentie is enz. Als je het gaat hebben over gevoel, ervaren veel mensen een instrument dat gestemd is in 432hz prettiger en rustiger in hun gevoel en gehoor.

De muziek komt zachter binnen.

Het geeft de luisteraar een diep gevoel van bij zichzelf komen.

Zoals dat hoort bij iedere 'constatering' of 'geloof' is er natuurlijk ook een tegenbeweging.

Veel pianostemmers die je zegt dat je je piano in 432hz wil stemmen zullen je raar aankijken en het onzin vinden. Ook veel mensen vinden het weer zo'n zweverig idee dat nergens op gebaseerd lijkt.

Over 440hz, de huidige standaard stemming


Muziekinstrumenten worden gestemd op een bepaalde frequentie, de stemtoon genoemd (ookwel de kamertoon). Deze stemtoon wordt gezet op de 4e A van een piano toetsenbord (A=440hz). Dat is dan de basisfrequentie van het instrument.

Als al die instrumenten gestemd zouden zijn op verschillende basisfrequenties, zou alles vals klinken. Daarom is in 1858 besloten 1 basisstemming te kiezen. Op dat moment werd na vele malen overleg gekozen voor 440hz. Er waren een aantal redenen hiervoor:

- De violen in een symfonieorkest waren beter hoorbaar (luider) achter in de zaal als ze in deze stemming stonden afgesteld.

- De frequentie van een bepaalde blaasinstrumenten en pijporgels die lucht blazen bij een temperatuur van 20°C is meestal ongeveer 440hz.

- Het zou een gemiddelde frequentie zijn die lag tussen de stemmingen die in verschillende landen gebruikt werd.

Later probeerde landen als Frankrijk en Oostenrijk hier nog verandering in te krijgen maar dit is niet meer gelukt en in 1953 is in London de stemtoonhoogte van A4 = 440hz internationaal vastgesteld en ISO 16-standaard geworden voor alle instrumenten.

Als we even terug gaan in de tijd: Stradivarius bouwde de beste violen aller tijden waarvan sommige nu nog miljoenen waard zijn en hij stemde deze violen standaard op 432hz.

Waarom? Omdat ze dan veel warmer klonken. Deze stemming van 432hz was in zijn tijd veel gebruikelijker. Ook in nog vroegere tijden zoals de oude Grieken en Egyptenaren waren de instrumenten meestal op 432hz gestemd.

Welke oorspong heeft die stemming van 432hz dan eigenlijk?


Over trillingen en resonantie


Maar stel je voor dat jouw lichaam een stemvork is en er wordt een gelijksoortige trilling aangeslagen die jou bereikt. Wat zou er dan met jou gebeuren? En tegelijk als die trilling niet in overeenstemming is met jouw energie, wat gebeurt er dan?

Overigens hebben al onze organen een andere trilling (dus frequentie dus klank), maar ook energie is in trilling. Als je bijvoorbeeld denkt aan radio signalen of WIFI, dan heeft dat allemaal een bepaalde frequentie. En daarmee wordt jij ook dagelijks blootgesteld. Die frequenties gaan dagelijks door ons heen.

Maar die gedachte die je nu hebt en iedere andere gedachte, heeft ook een trilling. Als je je afstemt op een bepaalde gedachte, bijvoorbeeld een rode auto. Dan zul je zien dat alles dat daarmee resoneert in je zicht komt dus dan zie je ineens overal rode auto's.

Dit is ook een vorm van resonantie en hiermee kun je ook werkelijk creëren.

Door de keuze te maken alle muziek op 440Hz te stemmen, is onze verbinding met de aarde en haar natuurlijke frequentie dus verder van ons afgeraakt.

Zou dat de reden zijn dat we zo slecht met de aarde omgaan?


Bron ► https://pianoflow.nl/432hz/


Wilt U reageren op deze info?


Stuur dan Uw reactie naar info@freedom-for-all.com