Vertaal deze pagina naar:

HAPPY EASTER 2021

04-04-2021

Vandaag viel mijn oog op de onderstaande teksten:


Mijn levensmotto en boodschap voor Pasen:

Doe er je voordeel mee, immers zijn wij ZELF de Creators van ons leven en bestaan 🙏

Soms zet ik goede boodschappen in het Licht, zoals deze vandaag op eerste Paasdag.Jarno Stuurman schreef:


Twee weken op de camping... Gelukkig met een goed boek...


- DROMEN EN LEVEN -


Michael Pilarczyk schreef:


Over dromen en leven. Vandaag (26-11-2020) verschijnt de herschreven versie van Master Your Mindset. Iemand met een droom is een rijk mens. Durf jij nog te dromen? 🍀
"Als je altijd blijft doen wat je altijd al deed krijg je wat je kreeg"


Ron Cabalt schreef:

Met andere woorden:

Als je een andere uitkomst wil dan mag je het op een andere manier doen zoals je gewend was te doen, want dat werkte immers niet!

Stap uit je gewoonte gedrag je 'comfortzone' en kijk met nieuwsgierigheid na hoe je dingen anders kunt doen. Met als doel een ander resultaat te krijgen.

Leer van je ervaringen en ga nieuwe ervaringen aan om te onderzoeken wat jou blij, gelukkig en dankbaar maakt.

De basis van het leven is "VRIJHEID"

Het doel van het leven is "VREUGDE"

Het resultaat van het leven is "GROEI"

Dank Michael voor alles wat je ons brengt en met ons blijft delen om een gelukkiger bestaan te creëeren 💫💛🙏


Bas Zegers schreef:

Prachtig Michael, deze woorden geven mij alleen maar meer motivatie en inspiratie mijzelf te pushen en mijn dromen te verwezelijken.

Met vallen en opstaan creëer ik mijn leven vol mogelijkheden en kansen.


Mireilla de Vries schreef:

Geluk is iets wat je ervaart in je Zijn. Alleen gedachten kunnen je ongelukkig maken. Zeker als je ze gelooft! Dat was een paar jaar geleden wel anders. Meditatie en bewustzijns ontwikkeling speelt hier een grote rol in 😊Lees de teksten eens op de omslag van dit boek van Michael Pilarczyk?


Meer behoef ik (Dienie) toch niet te schrijven?

Doe je voordeel ermee!

Vrolijk Pasen allemaal 🐰🐰Mariëlle Groot schreef:

Mijn man Ronald wil het boek heel graag lezen, maar in die van mij is inmiddels van alles gemarkeerd. Ik zou dit nieuwe exemplaar daarom graag aan mijn man geven, zodat hij zijn eigen Master your mindsetboek heeft. En dan kan ik even spieken wat je er aan toegevoegd hebt nu.


Lieve groetjes van Mariëlle GrootNieuw boek!

De geheel herschreven Master Your Mindset. 48 Nieuwe pagina's erbij. Special Edition. Nu bestellen eind deze week in huis.

https://bit.ly/master-your-mindset-special-edition


Marc Vromans schreef:

Ik heb de nieuwe versie middels al besteld 😃 😃 😃 😃

Harold van Genderen schreef:

Wetend en realiserend wat de boeken van Michael Pilarczyk mij hebben gebracht gun ik mijn dochter Quinty Van Genderen dat geluk als geen ander.

Zal dan ook het universum verzoeken dit te realiseren.BOODSCHAP VOOR DE MENSHEID

Gepubliceerd op December 26, 2020 door:✅ Michael PilarczykFollow


Europe's Mindset & Mindfulness Coach | Co-Founder Meditation Moments App | Inspirational Speaker | Bestselling Author 280.000 books | Podcast 3.5+ million plays


Het klinkt wellicht ietwat pretentieus. Maar het is wat het is. Mijn visie, mijn boodschap. Die ik hier graag met je wil delen. Ter overdenking.

Ik weet niet of het jou is opgevallen maar er is een verandering gaande in het bewustzijn van mensen. We zien in dat er iets moet veranderen aan de manier waarop we omgaan met onze planeet, met elkaar en met onszelf. Steeds meer mensen mediteren en beoefenen yoga. Steeds meer mensen eten gezonder. We worden ons bewuster van de noodzaak van een duurzame samenleving. Als we ons overdadige consumptiegedrag geen halt toeroepen, vreten we onszelf in de welvarende delen van de wereld letterlijk dood.

Ik denk dat we met elkaar een veel mooiere samenleving kunnen creëren.

We zien nu al dat veel ziektes in deze gebieden het gevolg zijn van ongezonde voeding. De voedselindustrie heeft niet als belang om ons gezond te houden, maar wil dat jij en ik zo veel mogelijk consumeren. En helaas hebben de schappen in de supermarkt tientallen jaren vol gestaan met zeer ongezonde pakjes. Wat denk je dat er met je gebeurt als je jarenlang gif in je lichaam propt? En dat al een paar generaties lang. Misschien heeft dat wel iets te maken met de enorme aantallen kankerpatiënten en andere ernstige ziektes. Hiermee wil ik een ongezonde leefstijl niet als enige oorzaak aanwijzen van deze ziektes, maar met een beetje gezond verstand kun je bedenken dat verse groenten en fruit beter voor je zijn dan gefabriceerd 'voedsel'.

De laatste jaren wordt er gelukkig steeds meer gezonde voeding aangeboden, maar het is onze keuze wat we inkopen en opeten. Nog te veel mensen proppen zichzelf veelvuldig vol met chemisch gif. Het zelfherstellende vermogen van het menselijk lichaam kan die hoeveelheden schadelijke stoffen niet verwerken. Een gezondere leefstijl is dus noodzaak. Daarbij wordt een aanzienlijke hoeveelheid voedsel gedumpt als afval, terwijl miljoenen mensen omkomen van de honger. Een meer evenredige verdeling van de voedselproductie en -consumptie zal leiden tot meer harmonie op onze mooie planeet.

Onder andere door ongezonde voeding, maar vooral ook door leefstijl, zijn er in onze (westerse) wereld veel mensen ziek, geestelijk en lichamelijk. Je zou misschien denken dat de gigantische farmaceutische industrie iedereen beter zou moeten kunnen maken. Maar hoe vreemd dit ook mag klinken, die farmaceutische industrie heeft niet als primaire doel om iedereen gezond te maken. Natuurlijk worden er medicijnen ontwikkeld om mensen beter te maken, maar als iedereen gezond zou zijn, is er geen handel meer. Deze mening is niet ongefundeerd en is niet alleen mijn subjectieve visie. In de afgelopen jaren heb ik met veel artsen en deskundigen op dit gebied gesproken. Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet tegen medicijnen. Sommige patiënten zijn er zeer bij gebaat. Ik ken genoeg mensen die daardoor een betere kwaliteit van leven zouden kunnen hebben, maar helaas is sommige medicatie zo extreem duur dat niet iedereen die kan betalen en niet alles wordt vergoed.

Het woord industrie zegt genoeg: voedingsindustrie, farmaceutische industrie, olie-industrie, wapenindustrie. In die laatste drie gaan wereldwijd de meeste miljarden om. In deze industrieën vind je niet direct de bedrijven die het beste voor hebben met de mensheid en onze mooie planeet.

Wapenhandel houdt een groot deel van de wereldeconomie draaiende. Wapens, macht en oorlogen zijn zo oud als de mensheid. Het is de eeuwige strijd tussen goed en kwaad. Wij en zij. Niet alleen in de wereld om ons heen, maar ook in onze binnenwereld, in de wereld van onze gedachten. Want de wereld die we om ons heen ervaren, is eerst gecreëerd in onze geest. Alles wat er in onze buitenwereld gebeurt, de werkelijkheid zoals wij die waarnemen, komt voort uit het individuele denken en uit het collectieve bewustzijn.

Als we kijken naar alle overheden, politieke structuren en andere (onzichtbare) machten achter die politiek, en je zou alle agenda's kennen, als alle belangen aan het licht zouden komen, welke 'waarheid' zouden we dan zien? En zou je die waarheid kunnen en willen geloven?

Over de toekomst van Moeder Aarde hoeven wij ons geen zorgen te maken. Zij overleefde miljarden jaren voordat mensenvoeten haar betraden. En ook als de mensheid zichzelf uitroeit zal de planeet nog miljarden jaren bestaan. Waar het in deze eenentwintigste eeuw om gaat is het overleven van de mensheid. En die missie is aan ons. Laten we ons regeren door dwaasheid en hebzucht of door intelligentie en wijsheid?

Ik zie het zo: de periode waarin wij leven is de tijd van een grote schoonmaak, zowel voor de mens als voor Moeder Aarde. Het establishment van institutionele, economische, financiële, educatieve, politieke en religieuze groeperingen heeft zijn geloofwaardigheid verloren en verliest macht en invloed. Als reactie zien we nu dat alle oude instituten die regeren over de mensen op deze wereld er alles aan doen om hun machtsposities vast te houden. Welk spel er gespeeld wordt en door wie, is niet geheel duidelijk. Is het zo dat de wereld geregeerd wordt door slechts enkele extreem machtige en vermogende figuren? Wie of wat zijn dan die onzichtbare krachten?

Ontwakend bewustzijn

Het is tijd voor een nieuw 'ontwakend bewustzijn' zoals de Duitse spiritueel leraar Eckhart Tolle al in 2005 schreef in zijn boek Een nieuwe aarde. Ik zou het eenvoudiger willen zeggen: laten we verstandig, vriendelijk en verdraagzaam zijn. Wel voor elkaar zorgen, maar ons niet met alles en iedereen bemoeien. Laten we begrip en respect hebben voor elkaar. Niet zo veel oordelen, niet direct het conflict opzoeken en meer genieten van al het moois om ons heen. We kunnen van deze wereld alleen een vreedzamere plek maken als we dat met elkaar doen.

Meer dan ooit heeft de mensheid liefde en wijsheid nodig. Dat begint met het geloof in een mooiere wereld. Alleen al het collectief denken aan een betere wereld zal positieve gevolgen hebben. Het gaat om geloof. Geloven dat liefde sterker is dan angst. De mensheid wordt geregeerd door angst en veel mensen leven vanuit angst. Overheden en religies gebruiken angst al jarenlang als machtsmiddel. Angst is een gedachte, het is een mindset. Bange schapen laten zich makkelijk in een hoek drijven. En hoeveel wolven zijn er nodig om een kudde schapen angst aan te jagen? Weet dat angst vooral kan bestaan als er te weinig liefde en vertrouwen is. Angst is de meest voorname gedachte die ons tegenhoudt om te doen wat we werkelijk zouden willen doen. Angst maakt ook heel duidelijk hoe extreem groot de kracht van gedachten kan zijn.

Nog even terug naar het onderwijssysteem. In de huidige vorm verliest dat naar mijn idee in snel tempo zijn bestaansrecht. Het biedt kinderen en studenten een te nauw toekomstperspectief. Natuurlijk zijn basisvaardigheden als schrijven, lezen en rekenen van groot belang. Maar waarom leer je op school zo weinig over jezelf? Over psychologisch inzicht, over eigenwaarde, over je gezondheid, communicatievaardigheid, maar ook over geld verdienen, meditatie en filosofische inzichten die je een bredere kijk op de wereld kunnen geven? Waarom leer je in al die jaren basisschool en middelbaar onderwijs zo weinig tot niets over je gedachten en emoties? Over al die dingen die ik je via dit boek zo graag wil meegeven.

Waarom leren we dit niet op school?

De Britse hoogleraar en bestsellerauteur Ken Robinson stond bekend als internationaal expert en voorvechter van creativiteit en innovatie in het onderwijs en in het bedrijfsleven. Zijn vermakelijke TED-toespraak uit 2006, over hoe het onderwijssysteem wereldwijd talent en creativiteit vernietigt, is meer dan zesenzestig miljoen keer bekeken. Hij betoogt dat onderwijssystemen aan vervanging toe zijn omdat ze zijn gebaseerd op het verouderde industriële tijdperk. Ons huidige onderwijs leidt ons op voor het verleden en biedt niet de mogelijkheid ons te ontwikkelen om ons persoonlijke potentieel te benutten. Robinson vertelt over een meisje van zes dat een tekening maakt van God. Haar tekenjuffrouw zegt dat niemand weet hoe God eruitziet. Het meisje antwoordt: 'Als ik klaar ben wel.'

Dame Gillian Lynne werd als klein meisje op school gezien als een onrustig en ongetalenteerd kind. Toen haar moeder haar naar een dokter bracht om haar tekortkomingen te onderzoeken, zette hij de radio aan. Gillian begon spontaan te dansen en de dokter vertelde de moeder dat haar dochter een danseres was. Het is goed mogelijk dat je nog nooit van haar hebt gehoord, maar Gillian Lynne werd niet alleen een grote ballerina, ze is ook de choreografe van mijn favoriete musical The Phantom of the Opera en van de kaskraker Cats. Veel mensen hebben creativiteit en talenten die niet worden benut, of sterker nog, worden onderdrukt en weggevaagd.

Volgens het reguliere beoordelingssysteem was ik op school ook geen hoogvlieger. Als ik op basis van die beoordeling de voor mij voorspelde levensweg had bewandeld, zou ik geruisloos zijn verdwenen als een onzichtbare middenmoter. Voor mijn levenslustige ambitie en creatieve potentieel was nauwelijks aandacht. Hoe is dat met jou? Misschien past het huidige onderwijs niet bij jou en pas jij niet in dit onderwijssysteem. Misschien voorspellen je cijfers geen rooskleurige toekomst. Misschien hoor je geregeld dat je niet goed genoeg bent, of 'dat je dat niet kunt'.

Het is aangetoond dat opleiding en kennis geen vereiste zijn voor succes en rijkdom. Veel ondernemers en beroemdheden blonken op school niet uit of beëindigden hun opleiding voortijdig. In de lijsten met de meest welvarende mensen op aarde zien we dat velen slechts weinig opleiding hebben genoten. Hun succes is vooral het resultaat van vindingrijkheid, moed, verbeeldingskracht, doorzettingsvermogen en een ijzersterk zelfvertrouwen.

Vrijheid van denken

Is de taak van het onderwijs niet om intelligentie op te wekken die een antwoord zal vinden op onze problemen? Deze vraag stelde de Indiase spiritueel leraar Jiddu Krishnamurti. In staat zijn in vrijheid te denken, zonder angst, zonder strikte regels te volgen, zodat je zelf gaat ontdekken wat werkelijk waar is. Maar als je bang bent zul je nooit intelligent zijn, zegt hij. Intelligentie is iets anders dan kennis. Intelligentie is wijsheid. Je kunt alle boeken van de wereld lezen, maar daar word je niet intelligenter van. Intelligentie ontstaat als je inzicht krijgt in het proces van de geest, als je inzicht ontwikkelt in jezelf. Dat kan alleen als je geestelijk vrij bent, vrij van angst, als je van liefde bent vervuld. Alleen als je beschikt over een kalme geest ben je in staat echt waar te nemen, want op die momenten is je geest gevoelig voor bijzondere schoonheid. Misschien is dat een sleutel tot onze geestelijke vrijheid.

De befaamde leiderschapsexpert Stephen Covey wilde mensen zo ver krijgen dat ze zouden gaan leven volgens universele en tijdloze principes. Hij beschreef die principes in The Seven Habits of Highly Effective People (1989), een van de best verkochte en meest geprezen managementboeken aller tijden. Universele principes van wijsheid zijn tijdloos, ze staan beschreven in talloze boeken en vinden hun oorsprong in de Bijbel, de Bhagavad Gita en de Tao Te Ching.

Wij, jij en ik en de hele mensheid, zullen het inzicht moeten verkrijgen dat we de wereld alleen kunnen verbeteren als we allemaal ons steentje bijdragen. Heb niet de illusie de wereld te verbeteren - verbeter eerst jezelf. Dat is voldoende. Het zal je een gelukkig en voldaan mens maken en daarmee draag je bij aan het geluk van de wereld.

'Onze aarde heeft kanker. Ik heb ook kanker. En de meeste mensen met kanker gaan dood. Maar er zijn genoeg mensen om de mensheid eeuwig op aarde te laten overleven.' Deze woorden sprak prof. dr. Wubbo Ockels vanaf zijn sterfbed. De Nederlandse astronaut deed via een videoboodschap één dag voor zijn dood een oproep aan de mensheid. Zijn woorden gingen door merg en been.

De wijze wetenschapper stelde dat de industriële en financiële systemen zich hebben ontwikkeld tot oncontroleerbare machten. Er kan geen verantwoordelijkheid of ethiek worden verwacht van dergelijke systemen. Hij zei dat er veel religies zijn die mensen samenbrengen, maar nooit alle mensen. De verschillende goden waarin mensen geloven scheiden de mensheid juist in groepen. Laten we het menselijk tijdperk verwelkomen, smeekte hij. Laten we stoppen met de vernietiging van de aarde, de vernietiging van de mensheid, de vernietiging van onszelf. Laat het voor iedereen duidelijk zijn: om te overleven moeten we een nieuwe levenshouding vinden, een nieuw bewustzijn, een nieuwe mentaliteit.

Het lijkt wel of dat inzicht pas echt tot ons doordringt wanneer we zicht hebben op onze naderende dood. Kort geleden werd ik geraakt door een anonieme afscheidsbrief op internet met het verzoek om deze boodschap te delen met de wereld.

Mijn laatste woorden

'Ik zal binnenkort voorgoed verdwenen zijn. Dat is oké, zolang iemand dit maar leest. Ik ben vierentwintig jaar, maar heb al wel mijn laatste stropdas uitgezocht. Die zal ik binnen enkele maanden dragen op mijn begrafenis. De diagnose van kanker kwam te laat. Ik heb begrepen dat het belangrijkste aan de dood is dat je ervoor moet zorgen dat je de wereld een beetje beter moet achterlaten dan voorheen. Voorheen had ik het te druk, maar toen ik hoorde hoe weinig tijd ik nog had, besefte ik wat echt telt in het leven. Dus schrijf ik je vanuit een egoïstische reden. Ik wil mijn leven een beetje betekenis geven door te delen wat ik geleerd heb.

Verspil je tijd niet met werk waaraan je geen vreugde beleeft. Het is duidelijk dat je niet succesvol zal worden in iets wat je niet graag doet. Geduld, passie en toewijding komen vanzelf als je iets doet waar je echt van houdt. Het is dom om angst te hebben voor de mening van anderen. Angst verlamt en verzwakt je. Als je angst je leven laat beïnvloeden, groeit het totdat er niets dan een lege huls van je overblijft. Luister naar je innerlijke stem en volg je eigen weg. Sommige mensen zullen je als een gek beschouwen, anderen als een held.

Neem je leven in eigen hand. Neem verantwoordelijkheid voor de dingen die er met je gebeuren. Beperk slechte gewoonten en leef gezond. Laat je beïnvloeden door de keuzes die jij hebt gemaakt, niet door de dingen die je niet in de hand hebt.

Waardeer de mensen om je heen. Je vrienden en familie zullen altijd een onuitputtelijke bron van liefde en kracht zijn. Dat is waarom je ze altijd moet liefhebben. Leef vanuit liefde.

Laat je stempel op het leven na. Leid een zinvol leven, wat dat voor jou ook mag betekenen. De wereld waarin we geboren worden is een prachtige speeltuin waarin alles mogelijk is. Maar we zijn hier niet voor eeuwig. Geniet van je tijd hier.'


Meer over mij, wie ik ben en wat ik doe:

www.michaelpilarczyk.nl