Vertaal deze pagina naar:

DE ZIN EN ONZIN VAN VORIGE LEVENS

13-11-2023

Het gegeven van reïncarnatie, het rad van wedergeboorte, is oeroud. 

Dat het uit de bijbel is weggeschreven is begrijpelijk (gezien hun belangen), maar dat wil niet zeggen dat het niet waar is. In vele andere religies en gnostische stromingen wordt er juist wel aandacht aan besteed.

Uit persoonlijke ervaring durf ik te zeggen dat ik weet dat een mens zich zijn voorbije levens kan herinneren. Ik heb er genoeg bewijzen van – van mijn eigen vorige incarnaties maar ook van die van anderen, die ik volledig buiten mijn persoonlijkheid om ontvangen heb. Daarmee bedoel ik dat de informatie als in bliksemflitsen tot me kwam, zo snel dat ik er niet over kon nadenken of het wel waar was. Ook als ik nooit eerder van bepaalde namen, streken of jaargetallen gehoord had. Maar ja, wat heb je eraan he?

Nou: heel veel. Maar er zit één 'mits' aan: mits het de betreffende persoon dient om de eigen innerlijke blokkades, angsten, emoties en dwaalwegen te gaan begrijpen die niet uit het huidige leven afkomstig kunnen zijn. Als ik het verhaal een beetje inkort: ons huidige leven is vaak een soort versnelde film van veel dat zich in onze voorbije levens heeft afgespeeld.

Voordat we opnieuw incarneerden in ons huidige leven – waarin we een enorme sprint zouden maken qua bewustzijnsgroei – hebben velen van ons ervoor gekozen om de meest zwaarbeladen issues mee te nemen. Daar loopt het ego natuurlijk hard voor weg, en daarom hebben we de nodige herhalingen van oude scenario's in dit leven voor onze neus uitgespeeld gekregen, met mensen die ons zeer na staan. Met de bedoeling dat die oude issues en angsten uit voorbije levens in ons bewustzijn terug zouden komen.

Als je niet gewend bent om vorige incarnaties mee te nemen in je transformatieprocessen, blijf je meestal zoeken in het kleine kringetje van dit leven. De gebeurtenissen met je ouders, broers, zussen, opa's, oma's, leraren, partners of collega's bieden jou dan de triggers om dieper te zoeken. Maar vaak zitten daar veel oudere lagen onder, en die zijn zooo essentieel! Want alleen via die lagen kom je bij de 'donkere nacht van de ziel', bij de diepste angsten en pijnen, die verbonden zijn met het verlies van het Godsbesef. Als er geen God is, is er niets meer; geen aanwezigheid, geen schepping, geen licht, geen liefde en geen leven.
En dus hebben we het over de allerdiepste afscheidingspijn, en de meest angstaanjagende gruwelijke martelingen en stervensprocessen die we in talloze scenario's in honderden vorige levens herbeleefd hebben.

Nou, dit verhaal is zwaar genoeg zo. Godzijdank is dit ook voor velen van ons voorgoed voorbije tijd! We maken een sprong naar ons huidige leven; wat wilden we uitwerken, helen en achter ons laten?
Ik kan talloze voorbeelden noemen (en ik weet: jullie ook)! Maar waar we, als Lichtdragers nu nog, als blokkade tegenaan lopen is het meest interessant. Wat maakt het soms nog zo vreselijk lastig om in jouw volle Lichtkracht, in jouw potentie, in jouw ware goddelijke essentie te geloven? Het antwoord ligt voor de hand: jouw vorige levens.

Als voorbeeld neem ik de Katharen. 700 Jaar geleden sprak de laatste, hoog ingewijde Katharen Parfait (= 'de volmaakt voltooide mens'), Guillaume Bélibaste, wiens leven vol licht, bewustzijn en liefde op 1321 in alle gruwelijkheid op de brandstapel beëindigd werd, de bekende profetische belofte uit dat wij, destijds als Kathaar (en daar waren er duizenden van!), allemaal 700 jaar later op aarde zouden weerkeren en zouden afmaken wat ons toen verboden en verhinderd werd.

Het is maar één voorbeeld, maar het is zo veelzeggend en het zit zo diep in ons collectieve geheugen als Lichtdrager. Want dit thema, dat jij er NIET mag zijn, dat jij ondanks al jouw lichtkrachten, jouw wijsheid, jouw prachtige helende vermogens, jouw kennis, jouw liefhebbende hart en jouw totale onschuld ongewenst was en op welke wijze dan ook, zonder enige kans op een rechtvaardig proces, als een beest afgeslacht bent; dit is een oerthema.

Dit hebben we als Lichtdragers in zóveel tijdslijnen ervaren! Ons hele systeem zit vol met allerlei overtuigingen en schuldgevoelens die terug te leiden zijn naar voorbije levens waarin we hetzij het slachtoffer, hetzij de beul waren.

Deze overtuigingen mogen nu in onszelf gevonden, ontmanteld en opgeruimd worden. En dan komt daarna nog het meest lastige deel; om alle daaraan gekoppelde emoties toe te laten. Alle lagere trillingen die op angst gebaseerd waren, die we destijds moesten wegdrukken of overstijgen, zitten in ons spierweefsel, in ons zenuwstelsel en in ons emotionele lichaam. Als hoge golven kunnen ze ons overspoelen, maar als we er met ons bewustzijn bij blijven gaan we niet opnieuw koppie onder, maar komen we er gelouterd uit!

Tot slot nog één ding, gewoon als voorbeeld. Over de Montségur; de burcht waar de laatste ruim 200 Katharen vrijwillig de brandstapel zijn opgelopen omdat ze hun Godsbesef niet wilden en konden verloochenen. En over de nacht voordat dat gebeurde, waarin er 3 Parfaits de meest heilige documenten en objecten de berg af gesmokkeld hebben om ze voor de ontwakende mens in de toekomst veilig te stellen.

Ik heb al veel meer dan 200 mensen alleen al uit mijn netwerk, en in Zuid Frankrijk horen zeggen dat zij één van die Katharen waren die daar, aan de voet van de Montségur, zingend de berg zijn afgedaald en het vuur zijn ingelopen. En ik ken al meer dan 25 mensen die er van overtuigd zijn dat zij die nacht daarvoor de schatten hebben veilig gesteld. Dit is even een eye opener, en de vergissing zit 'm in het feit dat je je zó dicht met dat collectieve bewustzijnsveld verbonden hebt gevoeld dat je je er mee identificeert. Net zoals dat in verhouding te veel mensen zeker weten dat zij Maria Magdalena waren, of Jeanne d'Arc, of Napoleon, Mozes, één van de Apostelen, of welke grote ziel dan ook…

Uiteindelijk, als je het doortrekt naar wat je HIER en NU te doen hebt; het doet er niet zoveel toe waar of als wie jij precies de narigheid of de triomf hebt meegemaakt. Zo gauw je het in je ego trekt, sla je een doodlopende straat in waarin je je ware zelf op het einde toch weer tegenkomt. De werkelijke schat ligt daar waar jij hem in jezelf mag blootleggen; vorige levens hebben alles te maken met jouw eigen louteringen en heling, en met het terugvinden van jouw Godsbesef dat je ooit bent kwijtgeraakt.

Oh… ik zou er een boek over kunnen schrijven, maar ik kom zelf net uit een intens, weeklang 'bank-hang-proces', waarin er een soort oer-ijzige kou uit mijn hart- en keelgebied wilde vrijkomen. Sommigen noemen dat griep; ik ervaar het anders. 

Dit is vast al een voorbereiding voor onze volgende prachtige Lichtcirkel 'In het Licht van jouw IK BEN leven'. 

Waarin uiteraard ook de Katharen van zich zullen laten horen!

Mieke


Meer info? 

Hier is de link: https://mailchi.mp/3ba46fc7724a/inschrijving


Welkom!

Voor spiritualiteit & bewustzijn, transformatie, ascensie, oude en nieuwe Inwijdingswegen:

https://www.facebook.com/mieke.vulink

https://miekevulink.nl/

Mijn boodschap:

Door het lezen en delen van de informatie in deze blog worden we allemaal een stukje wijzer en bewuster.

Bye for Now ❤️

Dienie Kars

(Waarheidsvinder & Blogger)

KOPIJ en reacties kunt U zenden aan: info@dieniekars.nl