Vertaal deze pagina naar:

De weg naar binnen, heb jij die al gevonden?

20-12-2020
"We hebben dit aan ons gedrag te danken", met die woorden worden wij momenteel door diverse politici en invloedrijke personen aangesproken. Een zeer denigrerende, paternalistische en narcistische, bijna dictatoriale manier van aanspreken.


We zijn ongehoorzame burgers en we verdienen daarom straf.

Het is sinds maart meer regel dan uitzondering dat er zo (aanvullende) maatregelen worden aangekondigd.


Op straffe van strenger ingrijpen wordt sociale druk, emotionele chantage en bedreiging ingezet om draagvlak voor beleid te krijgen.


Terwijl datzelfde beleid aan elkaar hangt van misleiding, bedrog, goochelen met cijfers en vooral heel veel eenzijdige informatie en een tunnelvisie ondersteund door censuur op Social Media en eenzijdige berichtgeving in de MainStreamMedia.


Psychologische oorlogvoering noem je dit.


En het wordt wereldwijd massaal ingezet door de machthebbers.


Wereldwijd kent het beleid een soortgelijke, zij het niet identieke aanpak, met hier en daar wat uitzonderingen die de regel bevestigen. Op dezelfde wijze wordt in ieder land dezelfde fases van het beleid van de WHO, met daarboven de WEF, doorgevoerd."Nederland kan niet achterblijven nu Duitsland tot een harde lockdown heeft besloten. Het contrast wordt anders te groot", aldus Bruls.
En dat moeten we natuurlijk niet hebben. Niemand wil het slechtste jongetje van de klas zijn. Dus moeten we allemaal braaf ons best doen, vooral niemand ons laten passeren en ons van onze beste kant laten zien.


Dat past wel in het beleid dat vooral gericht lijkt te zijn op controle van menselijk gedrag in plaats van op controle van het virus.


Met de hamer van Rutte en De Jonge wordt namelijk vooral iedere menselijkheid en de hele samenleving platgeslagen. Terwijl het virus zelf zich ondanks hun maatregelen en goede gedrag volgens hun eigen bronnen nog steeds razendsnel verspreid.


Wat op zich eigenlijk alleen maar een goed teken is nu de positieve PCR-testen, die volgens het kabinet niet per definitie ook besmettingen zijn, veel meer toenemen in verhouding tot de ziekenhuisopnames en sterfgevallen.


Het lijkt er op dat groepsimmuniteit toch al goed aanwezig is, maar dat stopt dit kabinet er niet van om vooral dat onbekende vaccin aan een ieder op te dringen. Dat zij dit zelf (nog) niet nemen, is slechts omdat zij zulke goede burgers zijn, dat zij het een ander eerst gunnen.


De maatregelen hebben dus geen enkel effect op het virus, maar houdt wel het beleid dat vooral op tekorten is gebaseerd in stand.


Het hoofddoel lijkt nog steeds het ontlasten van de zorg te zijn en het beschermen van de kwetsbaren, maar ondertussen komen er geen extra bedden, geen extra personeel, geen extra faciliteiten voor zorg, geen extra inzet van de eerstelijnshulp en worden vele behandelmethoden niet toegestaan.


Daarbovenop zorgt het (test)beleid ervoor dat veel zorgpersoneel (af en aan) uitvalt en zal sluiting van scholen dit tekort van handjes aan het bed alleen nog maar versterken. Want waar moeten de kinderen van het zorgpersoneel naartoe zodat zij nog kunnen werken?


Maar men investeert ondertussen wel in mega teststraten inclusief personeel, materiaal en testen, in handhaving van de maatregelen en natuurlijk in vaccins. Maar daar waar het piept en kraakt wordt alleen maar verder gekort.

Het hele beleid lijkt maar één doel te hebben: door angst de samenleving manipuleren naar complete controle.


En het bizarre is, ze doen er niet eens meer geheimzinnig over. De termen gedragsbeïnvloeding, proefprojecten met gedrag, positieve gedragsbeloning, afstraffen van gedrag, zijn nu alledaags goed.
Ook op scholen worden kinderen beloond voor het volgen van de regels en worden zij ongenadig hard geshamed als zij dit niet doen.


Waar voorheen regels voortkwamen uit normen en waarden vanuit de maatschappij, een breed draagvlak en collectieve consensus, worden regels nu van bovenaf afgedwongen door het inzetten van niet eerder geoorloofde middelen. Sterker nog deze zijn juist al enige tijd verboden.
Toch lijkt het einde niet in zicht en moeten we nog verder tot stilstand komen.
Misschien is dat maar goed ook.


Want als we niet uitkijken veranderen we nog in zombies die zonder nadenken en invoelen overheidsbeleid naadloos opvolgen en in onze naasten vooral onze vijand zullen gaan zien.
Waarbij onze vrijheid afhankelijk zal worden van de goede wil en gunsten van het kabinet en we voor ons inkomen en ons bestaansrecht volledig afhankelijk zullen zijn van datzelfde kabinet, dat deze gunst natuurlijk zal koppelen aan goed gedrag.


We lijken geen andere keus te hebben, maar zoals altijd is het maar net vanaf welke kant je het bekijkt.


Een moment van bezinning, van stilte en afzondering helpt je om terug in verbinding te komen met wie je bent en waar jij voor staat. Het geeft ruimte voor verwerking en heling, waardoor je na deze periode van rust als hernieuwd weer kan opstaan.


Het is dit ontwaken wat de mensheid echt nodig heeft, de terugkeer naar licht en liefde, naar verbinding en bewustzijn, en dat is dan ook misschien wel het mooiste kerstcadeau dat we onszelf en elkaar kunnen geven.


Het is tijd.


Dit is de uitdaging waar we voor staan.

De keuze is aan jou.


Liefs, Eveline van Dongen ❤️✨🙏🌿

Reacties op dit bericht


Eveline, wat je beschrijft is niet alleen in Nederland zo maar ook in België. Ik voel het allang zo aan dat dit niet klopt. De verdeeldheid die ontstaan is tussen mensen vind ik erg. Je mag je eigen mening niet meer hebben of men springt erop. Maar ik voel dat de tijd rijp is om ook mijn stem te laten horen. Ik heb genoeg gepleased en ja geknikt. Dankbaar voor deze mooie inzichten. Ik geef niet op, ik ben een doorzetter en blijf geloof en vertrouwen houden in een mooiere wereld. Jouw schrijfsels moedigen me aan. Dankjewel mooie lieve ziel 🙏🏻💖


Ik krijg ook het gevoel dat wij volwassenen van deze generatie eens mogen voelen wat we onze kinderen aandoen. En dat is wat ik ook zie in deze crisis aanpak. Afrekenen op gedrag, belonen, straffen, dreigen, beschuldigen, niet horen wat de behoefte is. gedwongen ergens zijn of niet mogen zijn. gedwongen rust. gedwongen medische handeling. Dit doen we onze kinderen allemaal aan in het "oude normaal" (wat niet echt bestaat. we doen het dieren aan, planten, iedereen. Zo voelt het. We zijn niet Superior. Het mag stoppen. voor iedereen en allemaal.


Wat zijn de acties behalve wakker zijn? Ik bedoel, protesteren op het malieveld? Of gaan er echt dingen ondernomen worden dan een prachtige tekst op de sociale media. En vraag mij niet wat dan te doen... Het voelt als oorlog! World war 3


Ieder heeft hierin zijn eigen plek. Ik geloof oprecht dat de pen machtiger is dan het zwaard. Zeker voor het proces van bewustworden, maar zonder actie zit je voor altijd in een lotus houding zen te zitten terwijl de wereld om je heen in elkaar stort. Dus komen er ook zeker acties. Kijk maar om je heen. Er is genoeg om aan te sluiten ❤️


Rug toekeren is ook een vorm van verzet... Denken en weten spelen vele variaties... Wat toeneemt en afneemt.. En ja... Het is een spel hoe ik er mee om ga. Het toekijk en mij verwonder. Waar ik mijzelf afvraag wat is er nog meer mogelijk?


Fantastisch Eveline! Ik ga 'm maar weer delen. Wie weet wordt er toch nog weer iemand extra wakker. Hoewel ik geloof, dat diegene die nu nog niet snapt wat er aan de hand is, óf de hersens mist óf een aandeel heeft in het geheel en dus wel weet waar de schoen wringt, maar er baat bij heeft. Prachtig vind ik het laatste stuk, waar je schrijft over bezinning. Volgens mij is het ook een grote kans, die we kunnen pakken met z'n allen. Ik hoop dat we dat gaan doen ❣️


Wat onwijs goed verwoord! ❤️

Dat velen het mogen lezen en het tot een bewustzijnsverschuiving brengt ❤️

Wil je reageren op deze blog?


Stuur jouw reactie dan naar info@freedom-for-all.com