Vertaal deze pagina naar:

DE INNERLIJKE REIS VAN PETER MOLENKAMP

29-09-2023

Na mijn intense reis is mij iets duidelijk geworden!


Hele mooie en inspirerende blog!

Op 27 september 2023 schreef Peter Molenkamp het volgende:

Ik mag meer schrijven over mooie, waardevolle dingen in het leven die mensen inspireren. Ik schrijf graag, ben rebels, kan slecht tegen onrechtvaardigheid en kom graag op voor mensen die het minder hebben. Ik schrijf vaak vanuit een protestgevoel omdat die onrechtvaardigheid mij raakt. Het is eigenlijk een mooie eigenschap die ik heb, maar ook zit er vaak boosheid achter. Boos zijn is niet erg, maar als het de overhand krijgt dan is dat niet goed voor mij als mens, maar ook niet voor mijn lichamelijke en geestelijke toestand. Het is eigenlijk ook dubbel, want schrijven helpt mij ook om dingen een plek te geven en los te laten.Maar wat schiet ik er mee op? Mijn proteststem bereikt vast mensen die dan ook boos worden en dat wellicht gaan uiten. Ook zullen er mensen zijn die over mij oordelen en ook die mensen krijgen dus een negatief gevoel. Dat kan ik wel bij hen laten maar het kwaad is wel geschied. Ik wil dus meer gaan schrijven over het leven, de liefde en alles wat daar in langs mag komen. Ja, ik zal blijven protesteren, maar ik zal meer in mijn hart zakken om het meer bij mezelf te houden.Ik wil mij meer richten (in welke vorm dan ook) op onze mooie praktijk. Want onze boodschap staat als een huis en daar mag ik meer woorden aan geven. Het gaat in deze om een gevoel van eenheidsbewustzijn. Ik denk dat er best mensen zijn die dit lezen en denken, "wat is dat dan"? Het eenheidsbewustzijn is het bewustzijn dat alles één is. Alles is met elkaar verbonden. Ik ga daar later deze week nog een mooi stuk over delen. Ik spreek dus de intentie uit om mijn woorden beter af te wegen als ik iets wil delen. Boosheid laat ik toe, maar ik ga er meer naar kijken. Ook liefde laat ik toe en daar wil ik ook nog beter naar gaan kijken, al gaat mij dat al redelijk goed af.Ook spreek ik uit dat ik nog beter naar mijn grenzen ga luisteren en deze nog vaker wil uitspreken vanuit wat ik echt voel. Een mooi streven lijkt mij voor deze woensdagavond.... 

Tot Morgen.

PS. deze foto was op een prachtige plek waar ik dit moment dat ik voelde, mocht ervaren.
PS. deze foto was op een prachtige plek waar ik dit moment dat ik voelde, mocht ervaren.

Tijdens mijn (innerlijke) reis naar IJsland is er wezenlijk iets in mij veranderd!


Op 28 september 2023 schreef Peter Molenkamp het volgende:

Verandering is misschien ook niet het goede woord want het was al in mij aanwezig. 

In IJsland ben ik het alleen nog sterker gaan voelen. Ook in mijn eerdere Ayahuasca heb ik dit gevoel al mogen ervaren, alleen had ik er toen het plantmedicijn voor nodig. Nu was ik in IJsland en aangezien de natuur daar zo puur is, kon ik het nog duidelijker ervaren en voelen.

Het zijn die momenten die ik nooit zal vergeten. De momenten van oorverdovende stilte. Het was een enorm krachtige energie die over mij heen kwam. De grenzen van mijn zijn vervaagde. De natuur, het moment en ik werden één. Ik was geen Peter, ik was niet de stilte, ik was niet de grond waar ik op stond. Nee, ik was niets en alles tegelijk. En ook nu ik dit weer schrijf, voel ik die tintelende energie door mijn lijf stromen.

In het eenheidsbewustzijn is er geen ik, geen leven, geen dood, geen goed of kwaad, geen geloof, geen spiritualiteit, geen denken en geen emoties. Er is in dat moment alleen een zuiver waarnemen. Mijn bewustzijn transformeerde naar eenheidsbewustzijn. Op dat moment ben je met één met alles wat is. Het was voor mij een helder moment van pure liefde en verlichting. Ik ervaarde geen verlangens, geen denken, geen zorgen en geen doen. Er was alleen het NU!!!

Eigenlijk is het niet met woorden uit te leggen wat ik voelde. Er was een energie die al mijn lijden en verdriet weg aan het wassen was. Ik weet ook zeker dat jonge kinderen, die nog niet gevormd zijn, dit veel vaker ervaren en nog open staan voor de energie die de aarde ons schenkt. Ze zijn nog puur en staan (vaak onbewust) veel dichter bij de natuur.

Bestaat God? Is de bijbel waar? Waarom moet ik iets geloven? Spreekt Osho de waarheid of wellicht de Islam? Er is zoveel in dit aardse leven waar we ons aan vastklampen. Maar wezenlijk is alles waar we ons aan vastklampen verzonnen door de mens. Want toen Adam en Eva geboren werden was er nog geen Bijbel. Die kwam pas duizenden jaren later. In de Bijbel staan prachtige verhalen. In de Koran staan prachtige verhalen en er zijn ook honderden spirituele boeken, die allemaal geschreven zijn door mensen. En alle stromingen oordelen en zetten intenties of regels neer. Regels waar je aan moet voldoen om een volwaardig liefdevol mens te zijn. Ook is er veel angst ingeboezemd in veel religies. Geloof je niet dan kom je niet in de hemel. Er zijn zelfs stromingen die niet gelovigen willen uitroeien. Volg Alla en als je sterft dan krijg je een bus vol met maagden. Het is eigenlijk al te gek voor woorden dat wij mannen worden 'lekker' gemaakt door een religie met maagden (ik heb de meto beweging daar gek genoeg nog nooit iets over horen zeggen).

In het eenheidsbewustzijn zal je ervaren dat je eigenlijk geen oordeel over een ander kan vellen. Die ander is namelijk, net als ik, ook onderdeel van DE eenheid, dus oordeel ik wezenlijk over mezelf. Het oordelen is een activiteit van het ego en bij helder denken is er geen ego dus ook geen oordeel.

Ik ervaar zelf ook steeds meer in gesprekken of tijdens mijn werk de patronen, verhoudingen en bindingen met het systeem (werk, gezin, relaties, politiek enz. enz.). Het is net of die 'verandering' in mij, mij beter laat luisteren, makkelijker laat spreken (ja, ook het ego) en beter laat communiceren. Ik sta meer in contact met mijn intuïtie. De intuïtie die mij laat voelen wat goed voor mij is en mij laat verdiepen met mijn hogere zelf. Ik begrijp ze nu beter.

Het is alsof mijn bewuste denken wordt ondersteund door iets hogers. Zo had ik eerder deze week de kracht om tijdens mijn werk op een grote vergadering mezelf uit te spreken in de groep tegen iemand omdat ik iets in zijn gedrag niet fijn vond. Ik voelde een enorme kracht. Het liet mij iets voelen, dat gevoel maakte gedachtes los en mijn ego hielp mijn hart om deze uit te spreken. Ik wilde overtuigen vanuit mijn hart, dus de hulp van mijn ego was een welkome aanvulling. Door de lessen die ik leerde in mijn verticale communicatie (innerlijke communicatie) kon ik mij in de verticale communicatie (van persoon tot persoon) beter en krachtiger formuleren. Doordat ik beter kon voelen in mijn eigen zijn kon ik beter feedback geven. De ander vond dit niet fijn om te ontvangen in dit geval, maar ik kon dat helemaal bij hem laten. Doordat ik beter luisterde naar mijn hart en mij uitsprak, kon ik ook het probleem later waar het was.

Ik zie de laatste tijd best wel wat mensen die van de ene stroming naar de ander gaan. We zijn zoekende en klampen ons vast aan iets wat veilig voelt of wat als veilig ervaren wordt. Maar waarom zoeken als je kan beseffen dat alles al in ons zit. We hoeven niet mee met een stroming, we zijn de stroming, we zijn niets en alles omdat alles met elkaar is verbonden.

Het ego is niet wie jij bent, maar ergens is het er wel dus ook in het eenheidsbewustzijn. Net als het geloof, jouw naam, de auto waar je in rijdt, alles wat je waar kan nemen is onderdeel van het eenheidsbewustzijn.

Laten we stoppen met zoeken, laten we meer gaan voelen want als we naar ons pure hart gaan dan zullen we kunnen beseffen dat wij de waarheid zijn. Dat we het leven zijn en dat wij de weg zijn.


En ja, ook voor mij is dat iedere dag nog een lastige opgave….. 

Gelukkig heb ik zo mijn momenten.

Peter

Jij bent jezelf

Mijn boodschap voor Peter:

Het is jouw eigen Transformatieproces wat je momenteel aan het doen bent.

Je maakt nu hele grote stappen... 

Ook voor vele andere mensen maak jij nu een hele mooie weg vrij... 

Het pad van onze Vrijheid!

🙏 ❤️ 😘 😘


Mijn boodschap voor jou als lezer:

Informeer jezelf, ontwaak en ga ook je eigen innerlijke reis (Transformatieproces) doen, in het belang van jezelf en het voortbestaan van de mensheid, het dierenrijk en onze mooie planeet.

Wanneer ik bepaalde teksten tegenkom plaats ik dat graag in mijn blog, omdat we er allemaal iets van kunnen leren en in kunnen herkennen voor ons eigen Transformatieproces. De één heeft deze reeds gedaan, de ander zit er middenin en weer een ander moet er nog aan beginnen.

Peter Molenkamp is te volgen op de tijdlijn van z'n Facebook, klik hier.

Op welk punt sta jij nu in je leven?


Bye for Now ❤️

Dienie Kars

(Waarheidsvinder en Blogger)