Vertaal deze pagina naar:

Balans

01-12-2020

Al enige tijd ben ik met Ellen den Hollander bevriend op Facebook. Lees eens wat ze schreef? Voor mij was dit ook een levensles!

Hoe het Universum altijd een balans vindt


"Pik alles & Flik alles zitten samen in een bootje"


Ik kreeg deze een paar jaar geleden van mn gidsen om een pijnlijk patroon op een luchtige manier te begrijpen. De les ging over narcisme, zelfopoffering, geven & ontvangen. Ik moest me een bootje voorstellen waar twee mensen in konden. Deze 2 mensen moeten in dat bootje samen een perfect evenwicht vormen. De optelsom van deze twee mensen moest in de metafoor steeds 100/100 zijn, anders zou de boot zinken.

Als je perfect in balans bent (50/50) dan ben je in het bootje een match met iemand anders die ook perfect in balans is (50/50). Samen zijn jullie dan (100/100) en dan drijft het bootje prima in balans.. Als je uit balans bent - op welk vlak dan ook - zeg (40/60) - dan ben je een match met iemand die die disbalans spiegelt (60/40) zodat het totaal van jullie beiden in het bootje alsnog 100/100 is en het universum de boot weer in balans heeft. Tot zover helder.

Toen vroegen ze me mijn eigen uitspraak in een bootje te zetten: Als je 'alles wat je hebt' geeft, "alles voor iemand anders wil doen en 'er niks voor terug krijgt' in een bootje zet dan krijg je iemand die 100% geeft en 0% over heeft om te ontvangen (100/0), om de boot drijvend te houden ben je dan automatisch een match met iemand die 'alles neemt, en niks geeft" (0/100).

Kortgezegd;

PIK ALLES & FLIK ALLES zitten samen in een bootje. Ik heb veel aan deze metafoor gehad. Vooral om in te zien hoe het niet eerlijk, maar wel logisch was dat een bepaald type mensen steeds op mn pad kwam, dat het niet nobel en niet de bedoeling is om jezelf op te offeren en dat geven en ontvangen in balans moeten zijn.

Dus:

Als je niet alles meer pikt, kun je niet meer in een bootje met iemand die wél alles flikt, dan vind het universum een nieuwe partner voor je; Pik niet meer alles & Flik niet meer alles.


En als je niks meer Pikt, krijg je iemand die niks meer Flikt (Picktnicks & Flicktnicks ) (of op z'n friesch; Netpicks & Netflicks).

Dus als je jezelf hierin herkent; zet jezelf eens in een bootje en maak je eigen balans op.


Liefs Ellen