Vertaal deze pagina naar:

Ayahuasca drank (heilige thee)

02-12-2020

Een innerlijke-reis kan je inzicht geven bij spirituele ontwikkeling, bewustwording en levensvraagstukken.

Wat is ayahuasca?

Ayahuasca is een Zuid-Amerikaanse entheogene drank bitter van smaak en bruinrood van kleur. De inheemse bevolking binnen diverse stammen woonachtig in het Amazone regenwoud hebben een lange traditie in het bereiden en maken van deze natuurlijke thee genaamd Ayahuasca. Deze heilige thee wordt gemaakt uit twee planten. Traditioneel worden de Banisteriopsis caapi liaan en de bladeren van de Chacruna gebruikt om de drank te maken. Sinds men heeft vast kunnen stellen wat de werkzame stoffen zijn van deze ingrediënten, worden ook planten uit andere werelddelen gebruikt om vergelijkbare kruidenmengsels te maken.

Ayahuasca betekent ''ziel van de liaan'' in Quechuan andere namen zijn yagé, hoasca, caapi. Door de inheemse stammen wordt Ayahuasca gezien als het belangrijkste medicijn. Diverse inheemse stammen gebruiken de plant tijdens religieuze- en genezing ceremonies. Een bijnaam van Ayahuasca is ''la purga'' dit betekent in het Spaans zuivering/schoonmaak. De purga kan als een lichamelijke en geestelijke reiniging worden gezien.

Ayahuasca wordt ook wel plantleraar genoemd en geeft aan iedereen een unieke ervaring. Ayahuasca biedt een kijkje in je ziel en laat zien wie je werkelijk bent en kunt zijn. Het opent deuren en geeft nieuwe inzichten. Ayahuasca geeft in het moment datgene waar je klaar voor bent.

Door de Nederlands overheid wordt Ayahuasca als een drug beschouwd. Dit vanwege de aanwezigheid van DMT. Ayahuasca heeft een illegale status in Nederland.

Innerlijke-reis

Een innerlijke-reis kan je helpen contact te maken met je innerlijke-wijsheid, om zo naar de kern van een probleem te gaan. Bijvoorbeeld bij fysieke klachten, verslavingsproblematiek, depressie, angsten, rouwverwerking en posttraumatisch stress-stoornis. Een Psilohuasca ceremonie of Magic Truffel ceremonie kan je helpen je problemen onder ogen te zien, en op te lossen waardoor je kunt genieten van het leven.

Een innerlijke-reis kan je inzicht geven bij spirituele ontwikkeling, bewustwording en levensvraagstukken.

Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier.