Vertaal deze pagina naar:

ALLES KOMT AAN HET LICHT

18-09-2022

Of ik nu 2 keer over straat rijd, 5 keer of 30 keer.

Annemarie schreef vandaag 18-09-2022 het volgende op haar tijdlijn:


Elke keer kom ik een ambulance met sirene tegen. Gisteren werd ik er bijna door één aangereden. Wanneer ik op een kruising rijd, kijk ik daarom een paar keer extra links en rechts om te zien of ik ook echt veilig door kan rijden.

Vorige week zat ik in de tuin met twee bekenden. Door één van hen werd het geluid van een sirene van een voorbijkomende ambulance opgemerkt. Ik liet weten dat het tegenwoordig lopende band werk is. Volgens die kennis zou dat komen doordat ik (zo goed als) naast het ziekenhuis woon. Echter, tot aan november 2021 was het niet zoals het tegenwoordig is. Dit vertelde ik maar het werd niet aangenomen. Prima, men komt er vanzelf wel een keer achter. Wanneer het ze 'aan de botten komt' zou mijn moeder zeggen.

Bovenstaande is niks nieuws.

Tenminste, als je het wil zien. Wat wel nieuw is, is dat er op dit moment geen censuur op Google lijkt te zijn. Net zocht ik o.a. op ambulance-ritten en oversterfte. Er viel ineens genoeg te lezen.

Wil je iets specifieks weten?

Doe er vooral je voordeel mee zolang deze 'ongecensureerde openheid' strekt.
Weet, op een goede dag komt alles daadwerkelijk aan de oppervlakte. Ook voor degenen die het nu niet kunnen en/of willen zien is het 'slechts' een kwestie van tijd.

In allesomvattende licht en liefde.

Door: Annemarie van der Grift

Reacties op dit artikel:


"Klopt, ik ben op rondreis in Europa en waar ik ook ben, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk. Opvallend veel ambulances overal per dag."

"Valt mij ook al een tijdje op. Telkens wanneer ik met de hond wandel hoor ik ook sirenes, was een jaar geleden echt niet zo."

"Gisteren vertelde ik nog tegen vrienden: 'vinden jullie niet dat er zovele (ook vooral jonge) mensen pl*ots onwel worden?' Dan krijg ik als antwoord: 'Maar dat was vroeger ook, dat heeft altijd bestaan'. Het gaat nog even duren eer ze het doorhebben."

"Hier ook zo. We wonen al jaren vlakbij het ziekenhuis. Catharina Eindhoven. Hartspecialisatie. Uiteraard hoor je dan de ambulances. Maar nu is het veel vaker. In 1e instantie dacht ik dat ik het me inbeelde of dat het toeval was. Maar mensen in de wijk praten erover dat het zo is toegenomen."

"Hier in Boxtel, een klein dorp komt gemiddeld 6 - 8 keer per dag een ambulance voorbij. Veel meer dan voorheen."

"Wij wonen aan de snelweg richting Enschede. 8-9 per dag is geen uitzondering. We wonen hier 10 jaar en de eerste 9,5 waren het er 3 per week. Dus dat."

"Ja hier ook. Ik woon in zwitserland."

"Ook hier, in het uiterste noorden, opvallend meer sirenes."

"Viel mij hier ook al op idd maar hier valt t nu ook weer op dat er meer uitvaarten zijn in de kerk hier vlakbij huis, en hier zo rond de 13 ambulances per dag die ik langs hoor gaan."

"Je hebt gelijk. Ik woon nu 6 jaar vlakbij het ziekenhuis en verwachtte in het begin dat ik bij wijze van, gillend gek zou worden. Dat viel reuze mee. En ook al zou men zeggen, je gaat er op letten daarom hoor je het meer, okay dat zou ik ook zeggen. Maar misschien hoor je het dan 10 procent mee omgaat je opmerkzaam brengt.Maar de laatste paar maanden is het hier bal. Vorig jaar ook een periode geweest maar niet zo erg als nu."